Ce lucruri nu trebuie sa tii in dulap la baie

Este usor sa depozitezi toate lucrurile de care ai nevoie in dulap la baie, ca sa nu fie vazute. Dar pentru sanatatea ta, trebuie sa afli ca unele dintre ele iti pot face rau din cauza mediului umed si inchis. Afla care sunt.

Poate nu ai stat niciodata sa te gandesti atunci cand ai pus medicamentele sau aparatul de ras in dulap la baie. Poate te-ai gandit: ce rau ar putea face? Afla de la Shefinds.com ca exista efecte nocive pentru sanatatea ta atunci cand depozitezi anumite obiecte acolo. Si pe unele dintre ele le poti strica.

6 lucruri pe care sa nu le tii in dulap la baie

1. Medicamente. Acestea trebuie depozitate la temperatura camerei si tinute departe de umezeala. Pentru ca efectul lor este mult diminuat. Pentru ca in baie poti avea parte de temperaturi ridicate, nu e un loc bun in care sa tii pastile.

2. Vitamine. Si acestea sunt expuse la caldura si umiditate. Si crede-ne, ca nu iti mai fac bine daca se intampla asta.

3. Make up. In medii cu multa umiditate, bacteriile se simt excelent. Iar daca produsele tale de machiaj sunt partial lichide, riscurile de a se umple de bacterii cresc. Pe de alta parte, fondul de ten, oja, anticearcanul, mascara si toate celelalte expira mai repede daca sunt expuse la umiditate.

4. Periile si buretii de make-up. Acestea atrag bacteriile care se gasesc in baie. Si tu le folosesti pe tenul tau, iti atingi ochii cu ele si nu faci decat sa raspandesti bacteriile. Asa ca tine-le intr-un loc mai uscat si ferit.

5. Periuta de dinti. Chiar daca o tii in dulap la baie pentru a o proteja de microbi, aceasta nu este o solutie. Daca o tii intr-un mediu inchis, nu apuca sa se usuce dupa folosire si astfel va atrage si mai abitir bacteriile. Bonus: nu uita sa dai capacul jos la toaleta inainte sa tragi apa. Pentru ca daca nu, aduci si mai multe bacterii in baia ta.

6. Aparatul de ras. Noi sau folosite deja, aparatele de ras nu trebuie sa fie expuse la umiditate. Pentru ca astfel lama se toceste si acumulezi microbi pe ea. Tine-o intr-un loc in care se poate usca complet. Si schimba aparatul cat mai des!

Ai rezolvat cu baia, sa trecem la depozitarea alimentelor, conform acestui ghid practic!