Problemele cu abdomenul umflat dupa masa au devenit atat de frecvente in ultimii anii, incat n-ar fi gresit sa discutam despre un fel de epidemie. Noi, femeile, spun si cei de la providr.com, suntem cel mai predispuse sa suferim de balonare dupa masa. Mancam o cantitate prea mare dintr-un singur aliment? In loc sa bem apa, consumam in exces bauturi carbogazoase sau lichide imbogatite cu aditivi si substante daunatoare pentru organism? Explicatia cu detalii vine din partea unui specialist in domeniu.

De balonare dupa masa sufera mute femei

In cele mai multe cazuri, afectiunea pare ca nu are vindecare. Remediile doar o amelioreaza, insa nu o elimina. La un moment dat, unele femei se resemneaza si isi spun ca nu sunt singurele care se confrunta cu balonare dupa masa. Dupa o dieta mai sanatoasa, lucrurile se imbunatatesc, insa efectele pozitive sunt de scurta durata. De ce apare aceasta problema si este mai des intalnita la femei? Un medic specialist spune ca este un motiv foarte clar pentru aceasta neplacere.

Se numeste Robynne Chutkan si este gastroenterolog si fondator al Centrului Digestiv pentru Femei din Washington D.C., SUA. Medicul explica faptul ca femeile sunt mai predispuse la balonare dupa masa, comparativ cu barbatii, deoarece au intestinele mai lungi.