beneficiile bananelor pentru sanatate

Daca esti ca majoritatea dintre noi si iti place sa mananci banane, atunci stii ca acestea au rol curativ. Sunt sase probleme de santate pe care ele le pot rezolva! Iata care sunt beneficiile bananelor!

Bananele sunt fructele care ar trebui adaugate in orice regim alimentar, pentru ca sunt bogate in zaharuri sanatoase si contin o importanta cantitate de fibre, ceea ce inseamna ca sunt un furnizor rapid de energie pentru organism. In acest articol iti prezentam si care sunt beneficiile bananelor pentru sanatate.

Beneficiile bananelor – Sase probleme, acelasi remediu

Beneficiile bananelor – Probleme digestive. Bananele sunt un probiotic puternic, ce poate stimula procesul digestiv. Asta insemana ca fructul poate fi incadrat in categoria laxativelor usoare, acesta avand totodata si capacitatea de a absorbi gazele intestinale, prin stimularea miscarii tractului digestiv.
De asemenea, bananele contin pectina, care are rolul de a indeparta toxinele si metalele grele din organism.

Beneficiile bananelor – Stresul. Stresul influenteaza direct metabolismul si cauzeaza o crestere accelerata a nivelului de potasiu din organism. Dar, daca mananci cate o banana dimineata si seara, poti regla bataile inimii si nivelul de apa din corp. Iti salveaza sanatatea si te bucuri si de gustul lor delicios!

Beneficiile bananelor – Tensiunea arteriala. Numarul celor care sufera de hipertensiune este tot mai crescut din cauza deficitului de potasiu din organism, aparut prin consumul excesiv de sare. Asa ca, prin consumul de banane bogate in potasiu, tensiunea arteriala se poate regal gratie echilibrului pe care il determina.

Beneficiile bananelor – Sindromul premenstrual. Bananele sunt bogate in vitamina B6 care are efecte pozitive asupra nivelului de glucoza din sange si, implicit, reduce simptomele sindromului premenstrual. In plus, bananele ajuta la reducerea efectelor edemului si a schimbarilor bruste de comportament.

Beneficiile bananelor – Depresia. Bananele contin triptofan – unul din cei opt aminoacizi esentiali, care nu poate fi sintetizat de organism, ca urmare el trebuie introdus prin dieta adecvata – care ajuta la cresterea serotoninei, hormonul care coordoneaza starea de bine. Chiar daca nu pot vindeca depresiile severe, bananele, daca sunt consumate cate una pe zi, te scapa de proasta dispozitie.

Beneficiile bananelor – Surplusul de kilograme. Bananele au un gust dulce si pot fi cu usurinta introduse intr-un plan nutritional zilnic. Ele sunt bogate in fibre solubile, astfel ca pot absorbi apa si regleaza digestia. Pentru ca stau in stomac mai mult timp, senzatia de satietate va dura mai mult.