beneficiile mierii Manuka

Beneficiile mierii Manuka pentru sanatatea ta sunt multe si variate. Aceasta este facuta din nectar de floare de Manuka si, pe langa ca te fereste de raceala, este si delicioasa.

Originara din Noua Zeelanda, mierea de floare de Manuka este un leac pentru multe afectiuni. La ce te ajuta acest produs natural? Descopera mai jos ce spun specialistii in nutritie de la Mind Body Green.

Beneficiile mierii Manuka

  1. Mierea Manuka grabeste vindecarea in caz de taieturi si arsuri

Studiile releva ca beneficiile mierii Manuka se fac simtite in cazul oamenilor ce isi revin dupa operatii chirurgicale. Mierea originara din Noua Zeelanda are proprietati antibacteriene si lupta chiar impotriva bacteriilor rezistente.

  1. Amelioreaza simptomele racelii

Nu este asa ca dupa o cana de ceai cald cu miere te simti mai bine? Se pare ca mierea Manuka este si mai puternica decat celelalte feluri de miere. Printre beneficiile mierii Manuka pentru corp se numara faptul ca este antibacteriana si antimicrobiana, uneori si antivirala. Mierea aceasta combate efectele racelii.

  1. Ajuta daca ai probleme ale sinusurilor

Conform studiilor citate de Mind Body Green, oamenii cu probleme cronice de sanatate ale sinusilor au declarat ca atat apa cu sare, cat si mierea Manuka i-au ajutat. Ei au folosit apa salina cu tratament antibacterian si au raspuns la fel de bine la tratament ca esantionul ce a utilizat doar apa cu miere Manuka, dovedind astfel beneficiile mierii Manuka in lupta cu bacteriile.

  1. Imbunatateste digestia

Mierea aceasta are enzime ce protejeaza impotriva ulcerului, ameliorand problemele digestive. In plus, datorita oliozaharidelor, mierea de Manuka are si proprietati prebiotice.

  1. Mierea din floare de Manuka are indice glicemic mai mic decat alti indulcitori naturali

Intr-adevar, mierea de Manuka contine zahar, insa are un indice glicemic mult mai mic fata de alti indulcitori naturali. Ea are indice glicemic 54-59, in timp ce zaharul alb are indicele 68.

  1. Hidrateaza tenul

Intrucat printre beneficiile mierii Manuka fruntas este rolul antibacterian si antiinflamator, o poti folosi si pe piele, sub forma de masca cosmetica naturala. Bolile si afectiunile pielii – roseata, pielea ce se cojeste, acneea, eczemele – sunt calmate de efectul mierii din floare de Manuka. In plus, polifenolii ajuta la repararea barierei naturale a pielii, hidratand tenul.

Citeste si: Tratamente de infrumusetare cu miere. Renunta la cosmetice.

Foto: Guliver