briose cu dovleac

Pentru ca sezonul minunatului dovleac nu a trecut, pentru ca stim ca mereu cauti retete sanatoase, pentru ca un desert sanatos este greu de gasit, azi iti propunem sa pregatesti briose cu dovleac!

Aceste briose cu dovleac sunt pufoase, moi, aerate si raman usor umede in interior. Sunt ceva intre pandispan si prajitura si sunt prietenoase cu silueta.

Poti manca aceste briose cu dovleac si la micul dejun, si drept gustare, si ca desert. Le poti adauga toppinguri de seminte de dovleac, de nuci, de branza dulce si scortisoara. Poti adauga orice iti doresti si tu si te poti juca, lasandu-ti imaginatia sa zboare prin bucatarie.

Ingrediente pentru briose cu dovleac

  • Spray cu ulei
  • 1 ¾ cesti de faina integrala
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita ghimbir pudra
  • ½ lingurita sare kosher
  • ¼ lingurita nucsoara macinata
  • 1 ceasac de zahar brun
  • 1 ceasca de piure de dovleac
  • ½ ceasca zahar granulat
  • ½ ceasca ulei vegetal
  • 2 oua mari

Cum pregatesti reteta de briose cu dovleac

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Ia o tava speciala de briose si unde-o cu ajutorul spray-ului cu ulei.

Amesteca cu un tel ingredientele uscate: faina, pudra de copt, scortisoara, ghimbirul si nucsoara intr-un bol mediu.

Amesteca zaharul brun, dovleacul, zaharul granulat, uleiul vegetal si ouale intr-un alt bol si bate bine cu telul pana cand amestecul este omogen si fin. Pentru a face aceste briose cu dovleac, trebuie sa amesteci ingredientele uscate cu cele umede, pana cand obtii un mix omogen.

Toarna amestecul in formele de briose si pune deasupra zahar granulat. Da la cuptor si coace timp de 22 pana la 25 de minute, pana cand daca introduci o scobitoare in mijloc, iese curata. Aceste briose cu dovleac sunt mai savuroase daca sunt servite la caldute sau la temperatura camerei.

Citeste si: Briose festive pentru masa de Craciun. Inspira-te si alege!

Foto: Guliver