Care este varsta reala a corpului tau

Care este varsta reala a corpului tau? Tu stii? Si, mai ales, n-ai vrea sa te simti cu 10 ani mai tanara? Doar pentru ca nu mai ai 25 de ani nu inseamna ca nu poti fi puternica, tonifiata si flexibila.

Citeste mai jos ce ai de facut pentru un corp cu 10 ani mai tanar, chiar daca varsta ta din buletin va spune altceva! Iata ce exercitii sa faci zilnic, confirm Huffingtonpost!

Care este varsta reala a corpului tau – da-ti seama dupa durerile cervicale cand faci acest exercitiu!

  1. Barbia ascunsa/Intindere umeri si gat/Rotirea umerilor

La ce este bun acest exercitiu

Aceasta secventa are rolul de a detensiuna zona cervocala, zona umerilor si muschii ce conecteaza umerii de ceafa. Nu doar ca aceasta zona devine mai teapana cu inaintarea in varsta, dar statul la birou toata ziua, mai ales daca stai aplecata catre inainte, grabeste procesul.

Cum sa-l faci corect

Stai pe un scaun cu postura buna. Umerii in spate si in jos. Da-ti capul catre spate, ca atunci cand te “strambi”, sa-ti faci barbie dubla. Tine capul in acea pozitie. Tine-te cu mana dreapta de scaun si apleaca capul catre umarul stang. Vei simti ca se intind muschii gatului pe partea dreapta. Mentine pentru 10 secunde. Apoi schimba partile. In final, cu barbia “ascunsa”, roteste umerii de 5-10 ori (pe spate). Repeta secventa aceasta de 3 pana la 5 ori pe zi.

Care este varsta reala a corpului tau – da-ti seama dupa durerile lombare cand faci acest exercitiu

  1. Pisica&Vacuta/Bebe/Pasare/Caine/Scandura

La ce este bun acest exercitiu

Desi suna a nume de cod dintr-un joc pentru copii, se refera la pozitiile corpului. Acest set de exercitii iti intareste spatele si zona centrala, care tind sa imbatraneasca mai repede. Sa ai muschii spatelui flexibili inseamna o postura imbunatatita. Te vei simti mai tanara!

Cum sa-l faci corect

Asaza-te in “patru labe” – in genunchi la 90 de grade, cu mainile intinse, barbia in piept, spatele curbat si abdomenul incordat. Tine pentru o secunda, apoi lasa gravitatia sa iti traga abdomenul, arcuind spatele. Repeta de 5-10 ori. Apoi apleaca-te cu genunchii la piept si pieptul lipit de podea, cu mainile intinse (pozitia bebe). Important: adu fruntea si stomacul catre podea. Mentine 15 secunde. Ridica-te ca la prima pozitie si impinge mana dreapta in fata ta si piciorul stang in spate, in acelasi timp. Tine timp de 5 secunde. Apoi schimba mainile si picioarele si fa 10 repetari. Apoi asaza-te in pozitie de flotare, pe varfuri, cu tot corpul intins, sprijinita pe antebrate si palme. Mentine 30 de secunde.

Care este varsta reala a corpului tau – cat te mai duc picioarele?

  1. Flexarea soldurilor/Intinderea tendoanelor de la genunchi/Intinderea muschilor fesieri

La ce este bun acest exercitiu

Iti intareste muschii soldurilor si fesierii. Si, daca esti sedentara, ai nevoie de aceste exercitii.

Cum sa-l faci corect

Ai nevoie de o masa care iti ajunge pana la solduri. Pune piciorul drept pe masa si tine piciorul stang pe podea, intins in spate. Vei simti o intindere in soldul stang. Mentine 10 secunde. Apoi schimba picioarele. Apoi intinde piciorul drept pe masa, cu spatele adus in fata. Piciorul stang sta intins pe podea. Tine 10 secunde. Apoi schimba, cu celalalt picior. La final, asaza-te pe scaun si pune glezna dreapta pe piciorul stang, deasupra genunchiului. Vei simti intinderea la fesierul stang. Mentine 10 secunde si schimba.

Care este varsta reala a corpului tau? Ce zici de intarirea mijloclui?

  1. Muschii gluteali la atac

La ce este bun acest exercitiu

Cele mai importante degradari odata cu varsta sunt in zona muschilor, ce ne “imping” in fata, precum muschii gluteali. Aceasta “proba” intareste mijlocul.

Cum sa-l faci corect

Intinde-te pe saltea, pe spate, cu mainile pe langa tine si picioarele indoite la 90 de grade. Incordeaza abdomenul si muschii gluteali, ca sa iti impingi bazinul in sus. Incearca sa creezi o linie dreapta intre piept si genunchi. Mentine 5 secunde si adu soldurile la podea, mentinand zona centrala incordata. Repeta de 12 ori. Apoi fa inca doua seturi.

Care este varsta reala a corpului tau? Da-ti seama stand in picioare!

  1. Esti zid puternic!

La ce este bun acest exercitiu

Iti reda flexibilitatea si forta in zona umerilor.

Cum sa-l faci corect

Stai in picioare, sprijinita de perete, cu muschii spatelui si ceafa lipite de perete. Tine mainile pe langa corp si cand lipesti spatele de zid, ridici bratele in V deasupra capului, pe perete. Mentine acea tensiune in timp ce tii mainile sus. Adu bratele jos si repeta de 12 ori si apoi mai fa doua seturi.

Care este varsta reala a corpului tau? Cum stai cu picioarele?

  1. Genuflexiuni si tripla extensie

La ce este bun acest exercitiu

Lucrezi gleznele, gambele si fesierii. Adica muschii ce te ajuta sa incetinesti. Incapacitatea sa incetinesti cum trebuie este cauza celor mai dese raniri, pe masura ce imbatranesti.

Cum sa-l faci corect

Stai cu picioarele departate, la nivelul soldurilor. Lasa-te jos o treime sau o patrime dintr-o genuflexiune si apoi revino din genuflexiune, in timp ce te inalti pe varfuri. In loc sa mentii cand ajungi sus, coboara inapoi in genuflexiune si mentine acolo cateva secunde. Repeta de 8-10 ori.

Citeste si: Sport in functie de varsta. Cele mai bune exercitii pentru tine!

Foto: iStock