cauzele herniei de disc tratament

Intotdeauna ne vom forta sa ne depasim limitele, fie ca ne ambitionam sa ridicam greutati mai mari la sala, fie ca vrem sa transportam toate cumparaturile odata de la masina in casa, fie ca stam mult peste program la birou in speranta de avansa pe scara ierarhica.

Insa ce efecte au toate aceste activitati asupra sanatatii noaste? Exercitam presiune psihica, ci si fizica. Mai precis coloana vertebrala depune eforturi pentru a ne mentine echilibrul. Iata cauzele herniei de disc!

Aproape 90% din populatie se confrunta cel putin o data cu un episod de durere de spate, astfel ca incidenta acestei patologii a devenit o problema recurenta si de o reala importanta pentru societatea moderna. Hernia de disc este afectiunea cu impact asupra coloanei vertebrale prin care, o parte sau totalitatea nucleului pulpos este degradat la nivelul discului intravertebral.

Cauzele herniei de disc: greseli de lifestyle care o provoaca

Sedentarismul – conduce la scaderea tonusului muscular paravertebral care ofera suport pentru discurile vertebrale.

Lovituri / Traumatisme ale coloanei vertebrale – provoaca fisuri la nivelul vertebrelor, slabind flexibilitatea.

Ridicarea intensiva a greutatilor – miscarile bruste si greutatile duc de asemenea la tasarea discurilor si la subtierea lichidului intervertebral.

Alimentatia saraca in nutrienti esentiali – o alimentati incorecta slabeste rezistenta oaselor si favorizeaza intalarea obezitatii fapt ce afecteaza atat colana vertebrala prin depuneri de grasime in zona stomacului. Sunt afectate de asemenea si articulatiile.

Fumatul – Nicotina impiedica absorbtia optima a substantelor nutritive necesare din sange.

Condusul – expunerea la vibratii constante impacteaza negativ sanatatea discurilor intervertebrale prin tasarea lor in timp.

Cum tratezi hernia de disc fara interventie chirurgicala

Studiile in domeniul medical si cercetarea continua au adus la lumina noi tehnici de abordare a herniei de disc, excluzand bisturiul, tratamentul standard in cazuri avansate de hernie de disc. Daca te intrebi cum oare e posibil sa iti recapeti sanatatea spatelui altfel decat prin operatie, iata raspunsul: efectul campului electromagnetic!
Aceasta noua abordare holistica si non-invaziva de recuperare rapida poarta numele de dispozitivul PAPIMI, disponibil la Centrul de Medicina Integrativa si Recuperare Global Wellness System. Papimi este un generator de impulsuri electromagnetice ce nu se limiteaza doar la tratamentul si recuperarea diverselor afectiuni, ci este o modalitate extraordinar de eficienta pentru mentinerea starii de sanatate.

Suplimentar, imbunatateste performanta atletica si a fost validat in mod repetat de cercetările stiintifice si de utilizatorii din intreaga lume drept cel mai puternic si rapid aparat de tip PEMF cu efect antiinflamator si antalgic in afectiunile osteoarticulare, musculo-scheletale, dentare, de recuperare si fizioterapie de urgenta mai ales pentru sportivi. In plus PAPIMI este prima optiune in toate protocoalele oncologice de abordare holistica a afectiunilor oncologice cu rezultate vizibile si rapide.

Unul din avantajele acestui dispozitiv de impulsuri electromagnetice este faptul ca poate creste nivelul de colagen la nivel intervertebral prin reducerea acidului adelinic. Totodata, prin emiterea undelor electromagnetice are rol in imbunatatirea procesului de osificare. In plus, se bazeaza pe impulsuri magnetice unice, care intensifica potentialul celular prin cresterea permeabilitătii ionilor, prin urmare, îmbunatestete transferul de energie catre celule avand ca rezultat reabilitarea totala si imbunatatirea functionarii normale a corpului. Secretul succesului consta in caracteristicile impulsurilor magnetice emise, care au o durata foarte scurta de atac (instantanee), insa sunt foarte puternice si astfel se atinge efectul la un nivel cat mai profund al tesuturilor.

In functie de puterea dispozitivului tratamentul poate dura de la trei minute la 45 de minute si chiar ore (in cazul bolilor degenerative). Sunt necesare minim 10-15 sedinte pentru majoritatea afectiunilor, cu exceptia protocoalelor in afectiunile oncologice 20 zile/ luna timp de 3-6 luni dupa caz. Pretul este de 50 lei/ sedinta, care se asocieaza in functie de protocolul stabilit de medic si cu alte terapii. Pentru informatii suplimentare intrati pe www.gwsconcept.ro.

Daca ai doar niste simple dureri de spate si nimic mai grav iti propunem sa incerci sa le ameliorezi si cu ajutorul meditatiei!

Daca ti-a placut, te-a ajutat, te-a inspirat acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: iStockphoto