sarcina dupa 35 de ani

Tot mai multe femei decid sa faca un copil dupa varsta de 35 de ani, dar nu multe dintre ele s-au intrebat cat de sanatoasa este aceasta alegere, scrie mindbodygreen.com. Sarcina dupa 35 de ani poate sa creeze unele probleme, asa ca este indicat sa fii pregatita inainte sa iei o astfel de decizie. 

In general, foarte multe persoane cred ca o sarcina dupa 35 de ani poate fi riscanta, asa ca fac multe vizite la medicul ginecolog si se gandesc foarte bine inainte sa ia o astfel de decizie. Mai mult de atat, unii medici sunt de parere ca, dupa 35 de ani, o sarcina poate provoca si alte complicatii. Dar, cu toate acestea, se poate spune cu siguranta cate pericole poate sa creeze o astfel de sarcina? Iata cateva pareri oferite de un medic ginecolog care a avut multe paciente insarcinate dupa varsta de 35 de ani.

Ce ar trebui sa stie orice femeie despre sarcina dupa 35 de ani

1. Exista un risc destul de mare sa apara unele complicatii

Femeile care aleg sa duca o sarcina dupa 35 de ani prezinta un risc destul de mare la anumite complicatii, cum ar fi diabet, nasterea prematura sau pierderea sarcinii. Exista si riscul ca fatul sa se nasca cu anumite probleme, sa aiba o greutate sub cea normala sau sa fie necesara nasterea prin cezariana. Toate aceste lucruri, desigur, nu inseamna ca o sarcina dupa varsta de 35 de ani prezinta de fiecare data multe pericole, ci doar ca este necesara mai multa precautie in momentul in care se ia o astfel de decizie. Foarte multe femei au o sarcina usoara, iar copiii lor se nasc perfect sanatosi. Totul tine si de genetica, alimentatie sau starea generala de sanatate. Sunt necesare controale si examinari frecvente, iar o sarcina dupa varsta de 35 de ani necesita mai multa atentie.

2. Varsta de 35 de ani este varsta la care pot lua nastere foarte multe anomalii genetice

Dupa varsta de 35 de ani, calitatea si cantitatea ovulelor scade, ceea ce inseamna ca exista cateva riscuri ca o sarcina dupa 35 de ani sa creeze unele probleme. Sunt sanse destul de mari ca fatul sa se nasca cu boli grave, cum ar fi sindromul Down, iar, din pacate, astfel de boli nu au legatura cu alimentatia, trasaturile genetice sau stilul de viata. Aceste boli sunt in stransa legatura cu varsta. Desi aceste informatii sunt putin cam dure, este o problema cu care se confrunta foarte multe femei dupa varsta de 35 de ani. Daca iti doresti sa faci un copil dupa aceasta varsta, este recomandat sa faci cateva vizite la medicul ginecolog si sa faci o serie de teste care vor determina intr-un procent destul de mare daca vei avea sau nu o sarcina cu probleme.

3. Orice femeie de 35 de ani ar putea sa aiba o sarcina perfect normala

Desi, anterior, am vorbit despre complicatiile pe care le poate implica o sarcina dupa 35 de ani, foarte multi medici sunt de parare ca orice femeie de 35 de ani ar putea sa aiba o sarcina perfect normala. Desigur, un stil de viata sanatos si o alimentatie sanatoasa joaca un rol important pentru a evita problemele. Monitorizarea starii de sanatate constanta, miscarea, echilibrul sufletesc, relaxarea sunt esentiale! Daca duci un trai fara excese si esti atenta la corpul tau, poti avea o sarcina fara probleme chiar daca ai depasit varsta de 35 de ani.

Afla si care sunt zilele fertile ale unei femei. Cand apare ovulatia!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver