masajul cu pietre vulcanice

Cand spui masaj, te gandesti automat la relaxare. Pe langa starea de bine, tehnicile terapeutice folosite in timpul unei sedinte ajuta corpul sa elimine toxinele si sa se echilibreze energetic. In caz ca te intrebi ce beneficii are masajul cu pietre vulcanice, fata de masajul clasic, iti vin in ajutor! Pentru inceput, iti spun doar atat: pietrele lucreaza exact acolo unde corpul are nevoie.

Comparand cu metoda clasica, masajul cu pietre vulcanice, de fapt, o combinatie de mai multe terapii, cum sunt hidroterapia, aromoterapia si termoterapia. Daca ar fi sa enumar ce beneficii are masajul cu pietre vulcanice, primul ar fi ca, in timpul sedintei, caldura emanata de pietre relaxeaza in profunzime muschii, iar al doilea, ca temperatura ridicata produce transpiratie, prin care sunt eliminate toxinele din organism.

Acest tip de masaj nu se realizeaza doar cu mainile, ci si cu roci, colorate in gri inchis si negru, mai mici si mai mari. Toate sunt netede si se incalzesc pentru terapie pana la 50 de grade Celsius, cu ajutorul unui dispozitiv special.

Nu te speria, la aceasta temperatura nu se produc arsuri ori dureri, ci doar ceva furnicaturi. Ca sa stai fara griji, sa stii ca toate pietrele sunt sterilizate inainte de utilizare. Dupa ce se incalzesc, rocile se ung cu diverse esente aromatice, apoi se incepe masajul propriu-zis.

Masajul cu pietre vulcanice – stimuleaza punctele energetice

In timpul masajului se utilizeaza mai multe tipuri de pietre, in functie de zonele corpului. De exemplu, pietrele vulcanice rotunde se aplica pe brate si maini, cele ovale si lungi se pun in zona gatului, iar rocile de dimensiuni mari, netede, se aseaza pe stern si in zona lombara. Acestea sunt fixe.

Cu pietrele mai mici se face masajul propriu-zis, utilizandu-se tehnicile specifice. Astfel, rocile aluneca pe piele, de la dreapta la stanga si de sus in jos, si produc o tensiune placuta de-a lungul corpului. Sunt si pietre mici care se asaza intre degetele de la picioare. Acestea au rolul de a imbunatati circulatia periferica.

Pietrele actioneaza unde are nevoie corpul

Un lucru spectaculos la aceasta terapie bazata pe roci vulcanice este ca pietrele „simt“ locul unde are corpul nevoie de ajutor si se apuca de treaba. De aceea se racesc mai repede decat celelalte, pentru ca lucreaza intens sa elimine dezechilibrul din organism. Odata indepartat obstacolul energetic, circulatia sangvina incepe sa functioneze la capacitate maxima si odata cu ea si functiile de detoxifiere a ficatului, rinichilor si colonului.

Daca tot nu te-am convins de ce beneficii are masajul cu roci vulcanice, iti mai spun ca prin aceasta tehnica se pot diminua si chiar elimina stresul si durerile profunde.

Tine cont de canalele energetice si de cele 7 chakre

Masajul cu roci are la baza cunoasterea canalelor energetice sau meridiane ale corpului si a centrilor energetici, numiti chakre. Acestia sunt situati pe linia mediana a trupului, de-a lungul coloanei, si sunt conectati cu organele si functiile corpului.

Pe parcursul sedintei de masaj, rocile vulcanice transfera energia lor binefacatoare intregului corp, pana la nivelul celulei. Astfel sunt distruse energiile negative care produc dezechilibre in corp si se reface echilibrul si armonia psihica si fizica. Aproximativ o ora si jumatate dureaza o sedinta de masaj, dupa care este obligatoriu sa te hidratezi.

Afla mai multe despre chakrele corpului uman!

Daca acest articol ti s-a parut util, da un like paginii nostre de Facebook si vei afla o multime de alte informatii de ajutor!

Foto: Guliver