Ce este apa saracita in deuteriu.

Apa saracita in deuteriu este produsa in Romania si are multe efecte benefice asupra sanatatii. Poate fi consumata preventiv, doua luni pe an, sau ca metoda de vindecare, impreuna cu tratament medicamentos, de catre cei care au probleme medicale.

Deuteriul este un izotop de hidrogen care contine un proton si un neutron in nucleul atomului. Toate apele naturale contin deuteriu. Dar cantitatea de deuteriu variaza de la 90 de parti la un million, in gheata din Antarctica, la 180 de parti la un million, in apa din subsolul desertului Sahara. Apa care are un continut mai mic de 130 de parti per milon este considerata apa saracita in deuteriu. Si, potrivit Dancingwithwater.com, care citeaza un studiu realizat in Ungaria, Japonia si Rusia, aceasta reducere a deuteriului are efecte benefice majore asupra sanatatii.

In Romania, unde este produsa, de fapt, apa saracita in deuterium costa 14 lei pe sticla de 500 de mililitri.

Deuteriul si imbatranirea

Cele mai multe teorii asupra imbatranirii merg pe ideea ca procesul de imbatranire este corelat cu o acumulare graduala de erori in ADN. Potrivit lui Kirk Goodall, membru in echipa tehnica a NASA, numarul erorilor ireversibile din ADN este influentat direct de acest deuteriu. Asadar, cu cat organismul tau are o concentratie mai mica de deuteriu, cu atat erorile acumulate in ADN sunt mai mici.

Concentratia de deuteriu din apa depinde de mai multi factori:

Temperatura si anotimp – in zonele cu clima rece apa are mai putin deuteriu decat in zonele calduroase, iar precipitatiile de iarna au apa saracita in deuteriu, in timp ce ploile de vara au apa cu un continut mai mare de deuteriu.

Sursa apei – oceanele contin mai mult deuteriu decat apele dulci. Oceanele Pacific si Atlantic au mai mult deuteriu decat se gaseste in apa de la Cercul Polar.

Altitudine – apa de la altitudini mai mari are un continut mai mic de deuteriu.

Efecte pe care le are apa saracita in deuteriu

Apa este o sursa majora de hidrogen, iar organismele vii contin 50-75% apa. Asa ca cercetatorii au inceput sa analizeze efectele pe care le are apa saracita in deuteriu asupra sanatatii.

Experimentele realizate pe gaini au aratat ca apa saracita in deuteriu reduce mortalitatea cu 50% si creste productia de oua. Experimentele realizate pe soareci au aratat o speranta de viata mai mare si o activitate sexuala mai intensa. 10 ani de studii realizate, in Ungaria, pe oameni, arata ca apa saracita in deuteriu are efecte benefice asupra diabetului si a mai multor tipuri de cancer. Potrivit studiului, apa saracita in deuteriu reduce hipertensiunea, obezitatea si diabetul. Un alt studiu, realizat in Rusia, a aratat ca acest tip de apa creste nivelul de energie si imbunatateste sistemul imunitar, stimuleaza regenerarea pielii, reduce inflamatiile si incetineste imbatranirea. In plus, atenueaza efectele tratamentelor cu radiatii: caderea parului, greata, durere.

De ce sa bei apa saracita in deuteriu?

Consumul constant de apa saracita in deuteriu reduce deuteriul din organism. Dupa cateva saptamani sau luni, starea ta de sanatate s-ar putea imbunatati. Celulele canceroase sau tumorale nu se pot adapta rapid la scaderea nivelului de deuteriu din organism, de aceea se reduc. In schimb, celulele sanatoase nu sunt afectate.

Cata apa saracita in deuteriu e recomandat sa bei?

Cei care promoveaza consumul de apa saracita in deuteriu spun ca este recomandat sa bei un litru pe zi, pentru o luna-doua in fiecare an. Pentru a diminua boli existente, e recomandat sa bei aceasta apa timp de opt luni pe an, de preferat in perioada martie – octombrie.

Daca vei incepe sa bei apa saracita in deuteriu, e posibil sa te simti mai energica, sa dormi mai bine, sa simti ca ai mintea mai clara si sa observi ca stai mai bine cu imunitatea. Nu exista contraindicatii.

In 2013, ziarul “Jurnalul National” a publicat un articol in care relata felul in care o fata de 13 ani s-a vindecat de cancer de piele consumand apa saracita in deuteriu, in paralel cu tratamentul medicamentos.  Doctorul Nicola Traila, seful Clinicii de chirurgie oncologica din cadrul Spitalului Municipal din Timisoara la acea vreme, a cercetat indelung problema apei saracite in deuteriu. “Teoria de la care a plecat a fost simpla. Iar rationamentul intelept: daca s-a constatat ca oamenii care locuiesc la inaltime si care beau apa din ghetari (apa distilata) sunt mult mai sanatosi, iar cancerul rareori se cuibareste in trupul lor, inseamna ca, cu cat cantitatea de deuteriu din apa este mai mica, cu atat bolile, mai ales cancerul, stau la departare de om”, se arata in articolul din Jurnalul National.

Potrivit Apasaracitaindeuteriu.ro, in niciun caz administrarea apei nu implica intreruperea tratamentelor clasice, cu atat mai mult cu cat s-a constatat ca apa saracita in deuteriu usureaza suportarea efectelor secundare ale citostaticelor si radioterapiei.

Acum ca stii ce este apa saracita in deuterium, afla si Ce este apa micelara.

FOTO: Guliver

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!