homeopatia-remedii

De Sarbatori, excesele alimetare fac parte din rutina zilnica. Indiferent cat de echilibrat mancam in timpul anului, in aceasta perioada parca nu putem sa nu gustam din toate bunatatile de pe masa. Sarmale, carnati, caltabosi, friptura, piftie, cozonaci… si lista poate continua. Dar ce ne facem dupa, cu stare de disconfort abdominal?

Tratamentele homeopatice ne vin in ajutor, insa medicii ne recomanda sa nu uitam de moderatie, miscare (o plimbare in parc, dupa masa, face adevarate minuni) si hidratare chiar si in timpul Sarbatorilor.

Ce este Homeopatia?

Homeopatia, in primul rand, nu este o medicina! Medicina este numai una, se studiaza la Facultatea de Medicina si este practicata de medicii din lumea intreaga. La momentul curent, peste 500.000 de specialisti in sanatate din lumea intreaga utilizeaza si integreaza in practica lor zilnica solutii homeopatice.

Homeopatia este o Metoda Terapeutica! Doar medicii o pot practica. Aceasta metoda terapeutica alternativa si complementara se bazeaza pe capacitatea organismului de a reactiona specific la actiunea unor medicamente determinand astfel vindecarea sau reechilibrarea.

Medicamentul homeopatic este un medicament. Acesta urmeaza acelasi parcurs ca si orice alt medicament de pe piata. Fabricarea sa trebuie sa respecte regulile generale de fabricare a medicamentelor si mai ales sa fie conforme cu specificatiile tehnice si stiintifice ale oricarui alt medicament. Originalitatea Medicamentului homeopatic consta in faptul ca sursa de materie prima este strict naturala si provine din mediul vegetal, animal, mineral, fara o interventie “chimizanta” chiar daca in ultimii ani si in cazuri specifice, acesta poate proveni si din surse „chimizate”.

Homeopatia este o metoda terapeutica valoroasa, de prima intentie, cu efecte clare si excelente, care trebuie aplicata de catre orice medic in beneficiul pacientilor sai. Aceasta ofera solutii in multe stari cotidiene si in cadrul diferitelor situaţii: persoane obosite, stresate, persoane active sau care practica sport in mod regulat, persoane care au un regim alimentar dezechilibrat sau la schimbarea anotimpurilor.

Excese alimetare de Sarbatori

Sau chiar si acum, in preajma Sarbatorilor de iarna si a exceselor de diferita natura! Pentru ca da, Sarbatorile de iarna, nu-i asa, sunt un bun prilej de abuz alimentar si “bahic”.

Specialistul, Dr. Sorin Dan Cadar, Medic Specialist ORL, Presedinte al Asociatiei Romane de Homeopatie Clinica a confirmat ca mahmureala, de exemplu, poate fi preintampinata homeopatic. Un remediu de incredere inainte de petrecere este: NUX VOMICA iar dupa petrecere, acasa, din nou, medicul recomanda tot NUX VOMICA .  Alimentele grase pot cauza greata si stare de disconfort abdominal. Ignatia administrat impreuna sau simultan cu Antimonium crudum o data la 3o de minute pot face minuni. Acestea diminueaza pana la a elimina urmarile consumului alimentar excesiv.

Binenteles, aceasta fara sa insemne ca noi vom face excese! Indemnul este la moderatie, hidratare continua si miscare!

Sarbatori cu sanatate tuturor!