Ce este medicina functionala.

Multi oameni raman adepti ai medicinei traditionale. Altii, insa, cauta alternative, speriati de ideea de prea multe medicamente. Atentie insa! Multi escroci fac bani promovand metode de vindecare inventate si fara o baza stiintifica! Afla ce este medicina functionala si gandeste-te bine inainte de a o aplica pe pielea ta!   

Wikipedia noteaza ce este medicina functionala: o forma alternativa de medicina ai carei sustinatori spun ca se concentreaza pe interactiunile dintre mediu si sistemele gastrointestinal, endocrin si imun. Cei care au cercetat avantajele si dezavantajele a ceea ce este medicina functionala spun ca ea se bazeaza pe metode si tratamente pseudostiintifice.

Desi termenul de medicina functionala a devenit mai cunoscut ca urmare a vocilor lui Doctor Oz, Doctor Frank Lipman si Doctor Mark Hyman, care au spus ca aceasta alternativa ar reprezenta viitorul medicinei, putini stiu ce este medicina functionala.

Mindbodygreen.com noteaza ca medicina functionala nu poate fi inteleasa decat prin comparatie cu medicina traditionala. Asadar, medicina traditionala se bazeaza pe un diagnostic ce este tratat cu ajutorul unor medicamente. Dar cei care sustin medicina functionala spun ca medicina traditionala functioneaza doar pentru boli acute, traume, infectii si urgente. Si ca nu ar avea efect in cazul bolilor cronice, cum sunt alergiile, bolile digestive, hormonale, metabolice si neurologice.

Ce este medicina functionala. 4 principii

1. Medicina functionala crede in unicitate

Din punctul de vedere al adeptilor medicinei functionale, toti oamenii sunt diferiti unii de altii, genetic si biologic. De aceea, ideea este sa creeze tratamente pentru indivizi, nu pentru boli. Sustine mecanismul natural de vindecare al corpului uman, in loc sa atace boala direct.

2. Se bazeaza pe stiinta

Desi are multi critici, cei care o practica si vorbesc despre ce este medicina functionala spun ca ea se bazeaza pe stiinta. Ei spun ca exista cercetari care dovedesc legatura dintre ceea ce se intampla in organismul fiecarui individ cu relatiile pe care acel om le are.

3. Corpul se vindeca singur

Corpul este inteligent si are capacitatea de a se regenera, printr-un echilibru al tuturor sistemelor sale. De asemenea, corpul uman poate vindeca si preveni toate bolile cauzate de imbatranire, sunt de parere cei care sustin acest tip de medicina alternativa.

4. Sanatatea e vitalitate

Sanatatea nu este numai absenta bolii, ci o stare de vitalitate crescuta.

Pe scurt, ce este medicina functionala? Trateaza cauzele, nu efectele bolii. Diferenta ar fi in faptul ca medicii, in loc sa se intrebe ce medicament se potriveste pentru boala pe care o ai, vor adresa intrebari pacientului. Vor vrea sa afle de ce a aparut acea problema de sanatate si ce functii ale organismului au avut de suferit. Apoi urmeaza sa afle ce se poate face pentru a echilibra organismul in asa fel incat functiile sale sa revina la normal.

Acum ca stii despre ce este medicina functionala, afla si care sunt Cele mai ieftine si eficiente remedii naturale pentru celulita.

FOTO: Guliver

Daca ti s-a parut interesant acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii utile!