ce sa nu faci cand te trezesti

Ce sa nu faci cand te trezesti asa incat sa imbunatatesti rutina de dimineata? Sa nu mai pierzi timpul si sa ajungi la locul de munca cu zambetul pe buze este posibil! Am gasit solutiile pe Pure Wow.

Stii bine ce functioneaza pentru tine ca sa fii o persoana matinala, chiar daca nu esti o mare fana a trezitului de dimineata! Insa iata ce sa nu faci cand te trezesti: de la dusurile fierbinti pana la verificarea e-mailului, iata ce ritualuri de dimineata sa NU urmezi!

Nu mai amana alarma

Da, stim bine ca asa te-ai obisnuit si ca ai senzatia ca daca mai stai printre asternuturi e mai bine si mai odihnitor. De fapt, e invers! Ridica-te cand suna alarma, pentru ca de fiecare data cand apesi snooze, intri intr-un nou ciclu de somn ce va fi intrerupt in cateva minute. Si asa inseamna ca te vei simti si mai obosit cand te trezesti!

Gata cu dusurile lungi, fierbinti!

Ai zice ca te simti ca la spa dimineata sub un dus fierbinte. Insa acest gen de dus este mai potrivit pentru seara, mai ales dupa job, avand efecte relaxante, reducand ritmul cardiac si inducand o stare de somn si nu un boost de energie. Un dus mai spre rece te pregateste de o zi energica!

Ce sa nu faci cand te trezesti: nu mai pierde timpul band cafeaua!

Cafeaua are multe beneficii, asa ca nu te sfatuim sa renunti de tot la ea! Insa nu bea cafea primul imediat ce te-ai trezit. Opresti productia de cortizol, un hormon din sange care te trezeste natural si treptat. Este cel mai bine sa iti bei cafeaua dupa 9:30 dimineata!

Inceteaza sa mai faci micul dejun!

Nu spunem sa nu mananci prima masa a zilei, ba dimpotriva! Te incurajam sa mananci micul-dejun. Insa iata ce sa nu faci cand te trezesti: sa pierzi timp si energie gatind micul-dejun. Cateva preparate rapide sunt perfecte!

Ce sa nu faci cand te trezesti: sa nu verifici e-mailurile!

Pe langa faptul ca acest ritual te face sa pierzi timp, iti induce si o stare de stres. Nu este ca si cum in timp ce te speli pe dinti poti sa raspunzi la un e-mail. Da-ti voie sa te trezesti, sa fii gata de munca si atunci cand ajungi la munca, de abia atunci incepe jobul!

Lasa retelele sociale!

Un click nevinovat, nu? Ei bine, nu prea. Este metoda ideala de a pierde timpul. Mai bine lasa frunzarirea facebook-ului sau a instagramului pentru pranz!

Citeste si: Exercitiile fizice dimineata: cum sa fii energica si cu zambetul pe buze la sala.

Foto: Guliver