Ce sa nu faci daca vrei sa slabesti

Ce sa nu faci daca vrei sa slabesti cand programul e tot mai haotic, mesele tot mai scurte si esti mereu stresata si obosita? Daca te gandeai ca raspunsul potrivit este “Azi nu gatesc. Ma duc la restaurant si mananc” atunci n-avem vesti bune pentru tine! Conform Time, tot ce trebuie sa faci e sa nu iei masa in oras!

Restaurantele sunt primele locuri care iti vor sabota dieta, potrivit noilor cercetari! Desi, daca esti de-a casei la restaurantele din cartier, si acasa, si la munca, sigur ai observat ca tocmai iestul in oras nu te ajuta sa scapi de kilogranele in plus.

Asociatia cardiologilor din America a publicat dupa un an de zile rezultatele unui studiu legat de ce si cum mancam in oras. Oamenii de stiinta au incercat sa afle ce sa nu faci daca vrei sa slabesti. Si folosind o aplicatie pe smartphone au urmarit 150 de oameni supraponderali ce erau la dieta. Cei mai multi – preponderent femei – dadeau check in de pana la cinci ori pe zi, mentionand unde, cu cine sunt si ce servesc sau daca erau tentati sa “sara” peste dieta.

via GIPHY

Ce sa nu faci daca vrei sa slabesti? Ai grija ce mananci, dar si… unde mananci!

Persoanele implicate in studiu si care mentionau ce si unde mananca, ce portii au ales sau au fost tentati sa comande au “lasat in urma” un pattern. Ce sa nu faci daca vrei sa slabesti? Ei bine, pentru a topi kilogranele, e necesar sa mananci mai rar in oras, cu prietenii, se pare! Si asta pentru ca persoanele aflate la dieta ce au luat masa cu grupuri de cunoscuti, au declarat ca in prezenta prietenilor, la restaurante, sunt tentati sa manance mai mult sau sa-si faca poftele cu “lucruri interzise”. S-a observat o scadere in apetit atunci cand participantii la studiu mancau acasa, la job sau… in masina!

Ce sa nu faci daca vrei sa slabesti atunci cand ai peste 60% sanse sa cedezi ispitelor in baruri si restaurante? Se pare ca sansele de a manca “ceva interzis” scad cu 40% la munca si 30% in masina.

Se intampla acest lucru pentru ca oamenii se relaxeaza atunci cand ies cu amicii. Se relaxeaza atat de mult incat vad iesirea ca pe o scuza sau pauza de la dieta.

via GIPHY

Ce sa nu faci daca vrei sa slabesti? Sa nu mananci acasa mai des!

Desi exista tentatii si acasa, se pare ca atunci cand ispitele sunt in restaurante, cu “gasca”, au sanse de 65% sa fie savurate :).

Desi in acest moment cercetatorii ar avea in plan o solutie, inca nu s-a inventat aplicatia care sa ii si opreasca pe cei aflati la dieta sa nu cada in pacat. Pe viitor s-ar putea ca oamenii ce distribuie public informatia legata ce/cum/unde mananca sa fie atentionati cu un mesaj inainte de a comanda de pe lista “interziselor”, asa incat sa nu uite cat de grea este lupta cu kilogramele. Pana atunci ce sa nu faci daca vrei sa slabesti? Mobilieaza-te si nu uita planul tau! Succes!

Citeste si: Budinca de ciocolata cremoasa. Perfecta pentru orice dieta!