pozitia in care dormi ce spune despre tine

Fiecare se simte mai confortabil cand doarme intr-o anumita pozitie. Iar asta nu este ceva intamplator. Afla ce spune despre tine pozitia in care dormi.

Cand mergi la culcare te asezi aproape mereu in aceeasi pozitie. Poate ca te intorci pe partea dreapta si iti tragi genunchii la piept sau poate ca te intinzi pe spate, cu mainile intinse pe langa corp. Crezi ca e doar modul tau de a te aseza confortabil, dar expertii cred ca pozitia spune multe despre personalitatea ta, scrie Yahoo.com. Iata ce spune despre tine pozitia in care dormi.

Ce spune despre tine pozitia in care dormi

Pozitia in care dormi – Dormi pe o parte

Daca dormi pe o parte, in pozitia fetala, inseamna ca esti o luptatoare, spune Robert Phipps, expert in limbajul trupului din Marea Britanie.

Poate ca pari dura dinafara, dar esti sensibila. Daca dormi cu amandoua bratele intinse in fata, inseamna ca esti o fire deschisa. Dar e posibil, de asemenea, sa iti doresti mai mult in viata, esti gata sa cuceresti tot ce iti apare in cale.

Probleme de sanatate potentiale:

Dormitul pe o parte poate cauza probleme din cauza compresiei nervilor mainilor si picioarelor, iar asta poate duce la durere cronica. Si refluxul gastroesofagian se poate agrava din cauza dormitului pe o parte, mai ales daca esti tentata sa stai mai mult pe partea dreapta. Cel mai bine ar fi sa dormi langa o perna, in asa fel incat sa iti sprijini spatele si gatul de ea. Ca sa ai mai mult echilibru, dormi cu o perna intre genunchi.

Pozitia in care dormi – Dormi pe spate

Daca dormi cu corpul drept si bratele pe langa corp, aceasta pozitie ar putea sa insemne ca esti rigida si inflexibila. Poate ai chiar tendinta sa fii incapatanata si autoritara. Daca dormi pe spate, dar cu bratele ridicate deasupra capului, cel mai probabil esti mereu dispusa sa ii asculti pe ceilalti si sa le oferi ajutorul tau. Adica esti o buna prietena.

Probleme de sanatate potentiale:

Dormitul pe spate e bun pentru cei care au probleme cu coloana sau cu gatul, pentru ca pune mai putina presiune pe extremitati. Dar poti sa sforai sau sa ai suferi de apnee, doua probleme care l-ar putea deranja pe cel cu care imparti patul atunci cand e obosit si vrea sa doarma. Incearca sa mai pui o perna in plus sub cap, daca ai probleme cu refluxul gastroesofagian sau cu sforaitul.

Pozitia in care dormi – Dormi pe burta

Daca dormi pe burta cu bratele intinse in lateral, acest lucru poate spune despre tine ca nu detii controlul asupra a ceea ce ti se intampla in viata sau ca, pur si simplu, esti dispusa sa te lasi purtata de val. E posibil sa te trezesti deseori speriata sau ingrijorata de sarcinile pe care le ai de indeplinit.

Probleme de sanatate potentiale:

Faptul ca dormi pe burta te obliga sa stai multa vreme cu capul intr-o parte, iar asta pune presiune asupra gatului. Rezultatul este durerea musculara in aceasta zona. Singura solutie ar fi sa incerci sa dormi pe o parte sau pe spate, ca sa permiti gatului sa se miste normal si sa poti respira cu usurinta.

Acum, ca stii ce spune despre tine pozitia in care dormi, afla si care sunt Cele opt alimente care te ajuta sa ai un somn profund.

Foto: Guliver