Ce spune luna ta de nastere despre sanatate. La ce boli esti predispusa

Astrologia a jucat un rol important in viata noastra inca din cele mai vechi timpuri. Vechii astrologi puteau spune la ce boli era predispusa o persoana dupa o simpla analiza a pozitiei astrelor sau tinand cont de ziua ei de nastere. Asadar, afla ce spune luna ta de nastere despre sanatate, potrivit sheknows.com.

Un studiu recent, realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea din Columbia, a scos la iveala faptul ca exista o legatura intre luna de nastere si 55 de boli cu care se confrunta cel mai des oamenii. Studiul a fost efectuat in anul 2015, pe un esantion de 1,7 milioane de persoane.

Astfel, daca te intrebi ce spune luna ta de nastere despre sanatate, afla ca exista cateva legaturi intre luna in care te-ai nascut si bolile la care esti predispusa.

Ce spune luna ta de nastere despre sanatate

“Predispozitia noastra la anumite boli este determinata de mai multi factori, in principal de codul genetic si stilul de viata, insa este determinata si de mediul in care ne-am nascut sau de actiunile parintilor nostri. Cred ca si luna in care ne-am nascut poate spune multe despre starea noastra de sanatate”, a declarat autorul studiului.

Un alt studiu a scos la iveala faptul ca exista o legatura intre luna de nastere si anumite alergii. Totodata, s-a descoperit ca exista o legatura intre luna de nastere si speranta de viata sau diferitele probleme de sanatate pe care le are o persoana.

Iata o lista cu boli asociate cu luna de nastere

Ianuarie – hipertensiune

Studiul efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Columbia a scos la iveala faptul ca persoanele nascute in luna ianuarie sunt mai predispuse la boli de inima, fiind asociate aproximativ noua afectiuni cardiace cu aceasta luna de nastere. Persoanele nascute in luna ianuarie prezinta un risc mare de hipertensiune.

Februarie – risc mic de boli

Cercetatorii de la Universitatea din Columbia sunt de parere ca persoanele nascute in luna februarie prezinta un risc mai mic de imbolnavire. Aceasta luna de nastere nu a fost asociata cu foarte multe boli, ceea ce inseamna ca persoanele nascute in luna februarie se pot considera norocoase.

Martie – cancer de prostata si insuficienta cardiaca

Barbatii nascuti in luna martie prezinta un risc mai mare sa faca cancer de prostata, asa ca un consult anual este recomandat in cazul lor. Persoanele nascute in aceasta luna pot suferi de fibrilatie arteriala sau aritmie si de insuficienta cardiaca.

Aprilie – durere in piept

Persoanele nascute in aceasta luna prezinta un risc mai mare de angina pectorala (durere in piept). Aceasta apare cand inima nu primeste suficient sange bogat in oxigen. Angina pectorala este mai degraba un simptom decat o boala. Aceasta indica, de obicei, boli de inima.

Mai – boli ale tractului respirator

Persoanele nascute in luna mai se pot considera cu adevarat norocoase. Ele nu sunt foarte bolnavicioase si au mai putine sanse sa sufere de infectii ale tractului respirator.

Iunie – afectiuni cardiace

Simptomele preinfarctului sunt mai raspandite la persoanele nascute in aceasta luna. Trebuie sa iei masuri, altfel inima ta va avea de suferit.

Iulie si august – raceli

Persoanele nascute in iulie si august nu prezinta un risc ridicat de imbolnavire, asa ca se pot considera norocoase. Ele se pot confrunta cu raceli minore sau alergii de sezon.

Septembrie – alergii

Persoanele nascute in luna septembrie sunt predispuse la alergii, ceea ce inseamna ca vor avea senzatii de mancarime la nivelul ochilor, secretii nazale si respiratie grea.

Octombrie – risc general de imbolnavire

Daca persoanele nascute in luna mai se pot considera norocoase, persoanele nascute in luna octombrie sunt la polul opus. Persoanele nascute in aceasta luna prezinta cel mai mare risc de imbolnavire.

Noiembrie – hiperactivitate (ADHD) sau boli respiratorii

Persoanele nascute in aceasta luna sunt predispuse la tulburari de comportament sau boli respiratorii.

Decembrie – vanatai

Vanataile capatate in urma unor socuri sau lovituri sunt normale, dar cercetatorii de la Universitatea din Columbia au descoperit ca persoanele nascute in luna decembrie sunt mai predispuse la vanatai grave, care se pot finaliza cu un drum la spital.

Daca ti-a placut articolul despre ce spune luna ta de nastere despre sanatate, iata si un articol despre zodii predispuse la ingrasare!

Foto: Guliver