Culoarea ochilor are legatura cu mai multe gene din ADN-ul tau. Ceea ce inseamna ca, in functie de nuanta irisului tau, poti sa iti dai seama de cateva vulnerabilitati ale organismului. Chiar daca sunt caprui, verzi, albastri sau gri, invata sa-i citesti cu ajutorul celor de la Prevention.com. Si afla ce poti face in privinta asta.

„Citeste” in culoarea ochilor tai

1. Ochii inchisi la culoare. Daca ai o nuanta inchisa a irisului, atunci este predispusa la cataracta, o incetosare care apare in jurul pupilei ochiului. Persoanele cu ochii inchisi la culoare au un risc de pana la doua ori si jumatate mai mare de a face cataracta. Este important sa-ti protejezi vederea de razele ultraviolete. Poarta mereu ochelari de soare si palarie atunci cand te expui la raze. De asemenea, esti mai sensibila la efectele alcoolului fata de persoanele cu ochii deschisi la culoare.

2. Ochii albastri. O veste buna! Daca ai ochi albastri, atunci ai un risc mult mai mic de a face vitiligo, o boala autoimuna. Aceasta se manifesta prin decolorarea pielii sub forma de pete. In acelasi timp, la tine riscul este mai mare pentru melanom. Pentru ca, din punct de vedere genetic, vitiligo si melanomul sunt opuse.

3. Ochii deschisi la culoare. Potrivit unui studiu de anul trecut, daca ai ochii deschisi la culoare, atunci ai o toleranta mai mare la durere si discomfort. Pe de alta parte, esti vulnerabila la degenerare maculara, cea mai comuna cauza a pierderii vederii dupa 50 de ani.

4. Fii atenta la schimbari. Daca observi ca ti se inrosesc ochii, s-ar putea sa ai alergii pe care nu le-ai descoperit inca. Daca ochii ti se ingalbenesc, s-ar putea sa ai probleme cu ficatul. Daca un singur ochi si-a schimbat culoarea, s-ar putea sa fi mostenit o boala.

Important este sa iti monitorizezi ochii in fiecare zi si sa fii atenta la schimbari. Protejeaza-i cat poti de mult de soare, de ecranele omniprezente in viata noastra si mergi des la controale oftalmologice!

Ai grija zilnic de ochi. Afla cum scapi de cearcane si pungi in trei pasi!