Codul culorilor la pastele de dinti: ce inseamna?

Te speli pe dinti de cel putin doua ori pe zi, dimineata si inainte de culcare. Ai observat vreodata ca tuburile de pasta de dinti au niste patratele pe ambalaj, de culori diferite? Te-ai intrebat ce inseamna? Te invatam imediat cum sa descifrezi codul culorilor la pastele de dinti. Ne ajuta newhealthadvisor.com. 

Dezinformare legata de codul culorilor la pastele de dinti

In ultimii ani, a circulat pe Facebook un grafic care sustine ca acele patratele se refera la ingredientele din care este facuta pasta de dinti! Se spune ca rosu semnifica „natural plus compozitie chimica”, albastru e scurtatura pentru „natural plus medicament”, verde ar insemna „natural” si negru – „compozitie chimica”.

In primul rand, trebuie sa stii ca aceste explicatii sunt gresite in sine. Orice este natural are o compozitie chimica, inclusiv corpurile noastre. Orice are o formula chimica dupa care poate fi descris.

Care este adevarul?

Patratelele colorate de pe ambalajele de pasta de dinti nu au nicio legatura cu continutul, ci tot cu ambalajul. Ele se numesc „eye marks” si sunt folosite in fabrici, pentru ca masinile automate, care functioneaza la viteze foarte mari sa le scaneze si sa stie unde sa taie sau sa indoaie ambalajul. Si alte produse gasite in magazine au semne asemanatoare.

Daca vrei sa afli continutul pastei de dinti, mai bine citeste la ingrediente! Patratele colorate de pe ambalaje se gasesc in mult mai multe culori decat in descrierea de mai sus. De multe ori, e posibil nici sa nu le vezi.

Codul culorilor la pastele de dinti este legat de marca produsului. Masina care le scaneaza trebuie sa stie pentru ce brand efectueaza operatiunea, pentru ca exista marimi si forme diferite de tuburi. Culorile ajuta masinaria sa isi „dea seama” daca lucreaza la partea de sus sau de jos a tubului. Iar felul in care acesta este indoit este dictat tot de niste patratele colorate.

Ce trebuie sa inveti din asta?

Ca ar fi bine sa verifici informatiile legate de sanatate pe care le citesti pe internet. Mai ales daca sunt niste fotografii pe retelele de socializare. Exista multe pagini care distribuie informatii false, doar de dragul like-urilor si share-urilor.

Stim ca vrei sa ai dinti sanatosi si cea mai buna modalitate pentru a-i mentine asa e sa citesti numai surse de incredere!

Iata si un truc pentru un zambet perfect: cum scapi de petele de vin de pe dinti.

Foto: Guliver