pungile de sub ochi

Recunoaste: pungile de sub ochi nu sunt cea mai buna priveliste pe care o poti vedea dimineata in oglinda! De ce apar si de ce tocmai tie, cand trebuie sa te afisezi cu un look impecabil la un eveniment important? Dermatologul american Mike Swann, citat de womenshealthmag.com, iti spune din ce cauze te lovesti de aceasta problema.

Unii cred ca pungile sub ochi apar din orice: de la un somn agitat si intrerupt, pana la un somn prea odihnitor. De fapt, pot fi de vina si anumite probleme de sanatate, dar si deshidratarea. Pielea in aceasta zona este mai sensibila, isi pierde usor elasticitatea si este predispusa la afectiuni de tipul cearcanelor, pungilor de sub ochi si ridurilor profunde.

In zilele friguroase, e prea cald in casa

Cand temperatura casei in care locuiesti este prea ridicata, pielea se deshidrateaza si devine excesiv de sensibila. Asta afecteaza membranele din globul ocular si inflameaza tesuturile, producand umflaturi sub ochi.

Nu dormi bine noaptea

Stii despre cineva ca nu s-a odihnit suficient cand ii vezi pungile de sub ochi. Efectul este sigur daca dormi cu griji, spune dermatologul Mike Swann. Cand esti stresata, in corp se elibereaza cortizon, un hormon care tulbura si nivelul de sare din corp si asta duce la retinerea apei in tesuturi.

Alergiile pot fi de vina

Pungile de sub ochi sunt un simptom des intalnit la alergiile de sezon. Cand ai o alergie, corpul intra in modulul de atac si elibereaza histamina in exces. Cand histamina ajunge la nivelul pielii, inclusiv in zona ochilor, se produce un efect similar ca intepatura de albine, mai precis apar pungile de sub ochi.

Esti in perioada sensibila a lunii

Ti-au aparut pungi sub ochi? Poti da vina pe sindromul premenstrual. In corp, ciclul menstrual se instaleaza cu balonari si apa in exces in tesuturi. La nivelul ochilor, perioada critica se poate manifesta tot prin umflaturi. De obicei, efectul inestetic dispare la cateva zile dupa terminarea menstruatiei.

Pungile de sub ochi apar cand plangi

Stim prea bine ce se intampla dupa ce plangem, nu? Cercetatorii au studiat si acest lucru. Potrivit oamenilor de stiinta, pungile de sub ochi sunt cauzate de glandele lacrimale care lucreaza in exces sa produca lacrimi.

Faci multe schimbari in dieta

Cand ai o dieta dezechilibrata, acest lucru se vede si la nivelul ochilor. Alcoolul, de exemplu, deshidrateaza corpul si usuca pielea, dar si globul ocular. Oamenii care mananca sarat retin apa in tot corpul si afecteaza pielea, inclusiv tesuturile din jurul ochilor.

E posibil sa ai probleme cu tiroida

In cele mai multe cazuri, pungile de sub ochi trec de la sine sau nu reprezinta o problema de sanatate. Uneori, insa, aspectul inestetic al pielii din aceasta zona tradeaza afectiuni ale tiroidei, cum este hipertiroidia.

De asemenea, pungile de sub ochi pot fi un simptom care anunta boli, precum lupus si dermatomiozita, dar si alte afectiuni ale tesutului conjuctiv.

Stiai ca poti sa scapi de cearcane si pungi sub ochi in 3 pasi?

Foto: Guliver