Cum iti antrenezi mintea

Cum iti antrenezi mintea? O sa ne raspunzi ca joci sah. Sau poate faci rebus. Ori integrame. Citesti. Joci scrabble. Meditezi. Desigur, toate acestea pot fi “sesiuni” zdravene de fitness pentru neuroni. Dar iti propunem ceva mai original si mai amuzant. Am gasit via Brightside, 10 intrebari care te vor pune pe ganduri

  • Iti plac provocarile de logica?

In 1445, oamenii din Moscova credeau ca se apropie Apocalipsa pentru ca toate clopotele din biserici bateau simultan de unele singure. “Calaretii” Zilei de Apoi au mai venit si in 1091 in Kiev si in 1802 in Moscova, din nou. Stii care sa fi fost motivul acestor intamplari?

Un cutremur

  • Cum iti antrenezi mintea? Ce zici de ceva cultura generala?

Localnicii din Myanmar (Burma) cresc cirezi de vite si multe pasari, dar niciodata nu sacrifica ei animalele. Ei isi vand animalele catre tari invecinate, precum China, si cumpara mai apoi carnea dorita de la vanzatori. De ce atata timp si bani irositi?

Raspunsul: pentru ca ahimsa, o doctrina Budista, spune ca nu ai voie sa faci rau

  • Stii curiozitati?

La un moment dat in Europa, toti posesorii de caini le taiau acestora cozile. Nu se tinea seama de rasa cainelui. De ce?

Pentru ca atunci stapanii de patrupede latratoare erau taxati in functie de lungimea cozii animalului de companie. Astfel plateau mai putin. Ca posesoare de caine cu coada lunga, as spune sincer ca as fi saracit! Pentru ca nicidecum n-as fi facut asa ceva!

  • Ce nota aveai la geografie?

Ce au in comun Rusia, Turcia si Egiptul?

Raspunsul: Toate trei se situeaza pe doua continente

  • Hai sa vorbim despre fotbal!

In 1965, Pele a primit o medalie de aur de la Ministerul Educatiei pentru cartea sa autobiografica, intitulata “Pele”. De ce a avut un volum un astfel de impact asupra educatiei?

Mii de analfabeti din Brazilia au inceout sa invete sa citeasca avand un singur scop: sa ii citeasca autobiografia fotbalistului.

  • Ce spui de putin umor?

In Swaziland, Africa, nu deranjezi niciodata un senator atunci cand face ASTA, in timpul unei sesiuni parlamentare. De ce? Pentru ca el ar putea sa creeze o legatura transcendentala cu stramosii sai in acel moment. Ce e interzis sa intrerupi?

Raspunsul: Somnul!

  • Cum iti antrenezi mintea? Stii curiozitati din istorie?

Oamenii ce sufera de daltonism nu aveau voie sa se inroleze in armata, in Fortele Aeriene ale SUA, pana la 1941. Aceasta situatie s-a schimbat la inceputul celui de-al doilea Razboi Mondial, cand daltonistii au devenit foarte cautati pentru aceste pozitii. De ce?

Se descoperise ca uniformele de camuflaj ieseau in evidenta atat de usor in cazul daltonistilor si nu era deloc o provocare sa ii observe!

Citeste si: Test de logica cu imagini. Accepti provocarea?

Foto: iStock