Cum sa nu te doara spatele cand conduci

Cum sa nu te doara spatele cand conduci? Fie ca e vorba de un drum lung, fie ca e vorba de unul tensionat prin aglomeratia marilor orase, durerile de spate sunt prezente atunci cand “intepenesti” la volan o perioada de timp. Am aflat cele mai bune sfaturi de pe Telegraph si astazi iti impartasim si tie cum sa nu te doara spatele cand conduci!

Cum sa nu te doara spatele cand conduci cand statistica nu tine cu tine? Patru din cinci oameni sufera de dureri lombare. Si, desi, sedentarismul si statul prelungit la birou sunt factorii princpiali, nici sofatul nu ajuta! Cu siguranta masinile agraveaza durerile de spate! Ei bine, desi ai avea tendinta de a da vina pe scaunele inconfortabile, mai bine te-ai uita putin in oglinda!

Specialistii si medicii sunt de acord ca cei mai multi dintre noi sunt intr-o asa graba incat de multe ori, uita sa isi aranjeze oglinzile sau scaunul pentru un sofat placut si fara repercusiuni dureroase.

Tot specialistii afirma ca, desi se investeste mult in cercetare, masinile sunt construite pentru siluete si inaltimi obisnuite. Dar ce te faci cand noi “venim” sub multe forme, lungimi si “grosimi”? Pai ce sa te faci, afli cum sa nu te doara spatele cand conduci, dupa ce in prealabil te-ai cam saturat sa te foiesti pe scaun si sa fii iritat la culme cand de trafic, cand de pozitia inconfortabila!

Da, si industria auto are vina ei, dar de cele mai multe ori, sarim in masina si-am plecat, fara sa setam lucrurile in interesul nostru.

Totul depinde de cum iti ajustezi scaunul, volanul si oglinzile. Stai bine? Esti sigura? Respecti toate sfaturile pentru o postura sanatoasa la volan?

  • Intinde mainile. Ar trebui sa le intinzi catre centul volanului. Daca volanul e prost asezat, acest lucru nu se va intampla
  • Cum sa nu te doara spatele cand conduci? Fii atent la volan si la picioare! Cu mainile plasate simetric pe volan, uita-te la picioare. Daca volanul nu e bine plasat, nu vei vedea picioarele in acelasi procent. Vei vedea mai putin dintr-unul si mai mult din altul!
  • Spatarul scaunului trebuie sa fie la 100 grade pentru a reduce presiune pe discurile intervertebrale.
  • Trebuie sa ajungi la volan cu mainile usor indoite.
  • Nu trebuie sa te intinzi prea mult sa ajungi la pedale!

Inainte de toate acestea, e vital atunci cand iti cumperi o masina noua sa nu verifici doar culoarea, consumul, design-ul! Ci si cum stai in ea si cum sa nu te doara spatele cand conduci!

Trebuie sa tii minte – ca si in cazul orelor prelungite la birou – ca nici condusul nu trebuie sa dureze perioade lungi de timp.

Iata cum sa iti stabilizezi pozitia la volan si cum sa nu te doara spatele cand conduci:

  • Cauza dureri de spate este faptul ca soldurile sunt mai sus decat genunchii. Asta pune presiune pe coloana lombara.
  • A doua cauza a durerii de spate, pe langa o pozitie deficitara, este faptul ca nu luam pauze mai des. Cu cat conduci mai mult, cu atat esti mai obosit si cu atat durerile se intetesc. Iar spatele tau “se chinuie” sa stea drept. Desi nu doare (inca) nu inseamna ca iti face bine!

Cum sa nu te doara spatele cand conduci? Cu ceva mai multa atentie la tine!

Citeste si: Cauzele herniei de disc: tu stii de ce poate sa apara?

Foto: iStock