cum scapi de bolile ginecologice

Stiam ca bolile reumatologice si afectiunile dermatologice pot fi tratate cu namol si apa sarata, dar abia de curand am aflat ca aceste tratamente sunt de folos si femeilor care incearca de mult timp sa aiba copil. Afla cum scapi de bolile ginecologice daca mergi la bai!

Dr. Pretorian Suzana, de la baza de tratament Danubius Health Spa Resort Sovata, spune ca apa sarata hiperconcentrata si namolul din Lacul Ursu au efecte binefacatoare asupra aparatului genital feminin. „Namolul are efect antiinflamator, analgezic, hidratant, regenereaza tesuturile din profunzime, creste imunitatea si reechilibreaza sistemul neuro-endocrin (stimuleaza glandele endocrine epuizate prin stres – tiroida, suprarenale, ovare)“.

Cum scapi de bolile ginecologice: te ajuta o cura de doua saptamani la bai

Iti doresti copii, dar cele doua liniute intarzie sa iti aduca vestea cea buna? Suferi de sindromul ovarelor polichistice, hipoplazie uterina, endometrioza, ingustarea sau obstructia trompelor uterine, insuficienta ovariana sau candidoza? Indiferent care sunt cauzele infertilitatii si a bolilor ginecologice, o cura de doua saptamani la bai iti creste sansele de a ramane insarcinata.

Dupa cum spune specialistul, tratamentele cu namol si apa sarata maresc sansa de succes a fertilizarii in vitro, adica obtinerea si ducerea la termen a sarcinii obtinute prin FiV. Daca vrei sa urmezi o astfel de cura, este bine sa stii de la inceput ca tratamentul ginecologic include consultatie ginecologica, respectiv consiliere de specialitate pentru infertilitate de cuplu.

Ce proceduri se fac

Cum scapi de bolile ginecologice? Tratamentele ginecologice de la bai constau in irigatii vaginale cu apa sarata si impachetari externe cu namol. In plus, se aplica tampoane vaginale cu namol si se fac bai sarate si electroterapie cu efect antiinflamator. Toate acestea sunt eficiente in caz de boala inflamatorie cronica pelvina – anexite, metroanexite repetate, sindromul premenstrual si dereglarile de ciclu menstrual.

Te ajuta sa te relaxezi

Instalarea menopauzei poate fi amanata cu pana la 8 ani prin tratament ginecologic anual sau bianual cu namol si apa sarata, dupa varsta de 40 de ani. „Namolul sapropelic extras din Lacul Ursu contine substante minerale (in special clorura de sodiu), respectiv organice (acizi humici, vitamine si auxine: estrogen si progesteron asemanator hormonilor umani), in concentratii inalte. Este utilizat in prevenirea si tratarea afecțiunilor ginecologice, reumatice si dermatologice, precum si pentru efectul antistres“, explica specialistul.

Foto: Guliver

Citeste si: Beneficiile apei sarate: o vizita la Sovata!