cura cu ceai verde

Beneficiile ceaiului verde au fost descoperite prima oara de japonezi. Locuitorii unei regiuni de pe taramul nipon, unde aceasta planta crestea peste tot, au inceput sa bea cea verde si au realizat in timp ca incidenta cancerului a scazut in mod miraculos. De atunci, mai multe studii au aratat ca o cura cu ceai verde poate sa previna aparitia acestei maladii, deoarece protejeaza celulele sanatoase de agentii toxici si inhiba cresterea si dezvoltarea tumorilor.

Cura cu ceai verde ajuta la scaderea colesterolului „rau“, reduce inflamatiile si riscul de a face diabet. Frunzele de ceai verde infuzate au efect antiviral si antibiotic si ucid bacteriile patogene fara sa dauneze florei intestinale. In plus, accelereaza metabolismul si ajuta la scaderea in greutate.

De ce trebuie sa tii macar o cura cu ceai verde pe an

Un compus din ceaiul verde, prescurtat EGCG, este un antioxidant de 100 de ori mai puternic decat vitamina C si de 25 de ori mai puternic decat vitamina E. Acesta nu se absoarbe foarte bine in corp, asa e nevoie sa stii o cura de ceai verde pentru a te bucura de efectul antioxidant al acestei bauturi, scrie mindbodygreen.com.

Cat ceai verde trebuie sa bei, in functie de efectul dorit

Daca tii o cura cu ceai verde pentru a preveni aparitia cancerului, trebuie sa bei cel putin cinci cani de ceai verde zilnic (250 ml fiecare). In functie de calitatea ceaiului, vei beneficia zilnic de 300-400 mg de EGCG. Pare o cantitate foarte mare, insa daca scopul tau este doar sa slabesti sau sa te mentii in forma, o cana sau doua pe zi sunt de ajuns. Este ideal sa combini consumul de ceai cu o dieta sanatoasa, din care nu lipsesc fructele si legumele.

Cum trebuie preparat si savurat ceaiul verde ca sa beneficiezi de proprietatile lui

Cand bei ceaiul verde, incearca sa nu lucrezi, ia loc si relaxeaza-te pentru cateva minute.

Foloseste apa fierbinte, dar nu clocotita, cand prepari bautura.

Bea ceaiul cu inghitituri mici si tine lichidul in gura pentru cateva secunde, ca sa te bucuri de savoarea lui, dar si pentru ca astfel EGCG este mai repede absorbit in organism.

Lasa ceaiul verde la macerat intre trei si cinci minute, dar si mai putin de atat, daca incepe sa aiba un gust amar.

Cel mai indicat este sa folosesti ceai verde la vrac, in detrimentul pliculetelor, deoarece mentine intacte proprietatile medicinale ale plantei.

Stoarce o lamaie in ceai, pentru ca EGCG este absorbit mai bine cu ajutorul acidului din citrice.

Nu bea ceaiul verde seara, deoarece contine cofeina si nu o sa mai poti sa adormi sau sa te odihnesti bine.

Daca ceaiul verde iti provoaca o senzatie de greata, e posibil sa fie din cauza acidului din stomac, asa ca incearca sa-l bei in timpul meselor.

Inlocuieste cafea de dimineata cu ceai verde.

Limiteaza consumul de ceai verde in timpul sarcinii.

Daca ti-a placut articolul despre cura cu ceai verde, citeste si: Ceai verde in rutina beauty, un cadou pretios!

Foto: Guliver