de ce mananci noaptea femeie la frigider noaptea

Daca cedezi tentatiei unei gustari la miezul noptii, sunt sanse mici sa te opresti la un singur fursec sau la o jumatate de prajitura. Din contra, iti vei dori mai mult si apoi vei fi frustrata stiind ca nu e sanatos sa manaci noaptea. Iata de ce mananci noaptea si cum sa rezisti tentatiilor.

Te intrebi de ce mananci noaptea mult? Acum avem si explicatia stiintifica: cercetatorii, citati de realsimple.com, au descoperit faptul ca nici macar creierul tau nu se bucura pentru ca cedezi si mananci noaptea! Din contra, faptul ca te simti vinovata pentru un snack la ore tarzii te face sa continui – pe principiul “daca tot am mancat unul, macar sa ma satur!” – si astfel nu te vei opri pana nu transformi gustarea intr-o masa in toata regula.

De ce mananci noaptea

O mancare apetisanta e o ispita careia ii cedam imediat

Cercetarile au vizat 15 femei si au avut doua sesiuni de studii: una dimineata si una seara. La fiecare dintre acestea, femeilor le-au fost aratate imagini cu alimente cu putine calorii, cum ar fi legumele si fructele, si unele bogate in calorii, precum prajiturile si torturile.

Studiul a aratat cum creierul avea o activitate mai intensa in cazul celei de-a doua categorii si asta e normal, doar o prajitura arata mai apetisant decat un morcov. Insa partea interesanta este ca acest lucru se petrecea doar la sesiunea de dimineata.

De ce mananci noaptea? Opteaza pentru legume si fructe!

La cea de seara, activitatea cerebrala a fost mai mica, astfel incat creierul nu se “bucura” in aceeasi masura de alimentele periculoase, fiind nevoie de multe ori de o cantiate mai mare pentru a-l satisface. Altfel spus, daca alegi sa mananci noaptea, vei tinde sa mananci mai mult, pentru ca doar astfel creierul atinge nivelul de satietate.

De ce mananci noaptea si cum sa te abtii

Din pacate, nu exista vreo formula magica pentru ca fructele si legumele sa fie mai atragatoare decat prajiturile, dar simplul fapt ca esti constienta de riscurile carora te expui este o realizare in misiunea de a nu mai face greseala sa mananci noaptea.