de ce te simti mereu obosita

De ce te simti mereu obosita, desi esti o femeie tanara pana in 30 de ani? Astazi vei afla semnele sindromului burn-out, ce comportamente duc la epuizare cronica si cum sa iti imbunatatesti viata, via Huffington Post.

Stii cum se simte burn-out-ul? Epuziare, lipsa de interes, performante scazute, iritabilitate, lipsa de empatie. Si, desi, de multe ori de vina poate fi jobul supra-solicitant sau colegii de munca, ultimele studii confirma ca exista si oameni predispusi nativ la munca pana la epuizare.

Am aflat de ce te simti mereu obosita si de obicei oboseala cronica este in legatura cu un eveniment traumatic, o fire nevrotica sau lipsa stimei de sine. Asa ca, iata ce comportamente pe care le perpetuezi duc la burn-out! Asa o sa afli si de ce te simti mereu obosita!

  1. Iti lipsesc interesul, concentrarea

Daca nu stii care iti este drumul sau scopul in viata, iti va veni cu atat mai greu sa ramai concentrata pe el. Daca spui si faci lucruri pe care nu vrei sa le faci sau sa le zici, vei fi nefericita!

Altfel spus daca in exterior spui ca iti iubesti job-ul, iubitul, viata etc. dar in interior ce simti e in contrast, se va instala burn-out-ul.

  1. Esti obsedata de propria persoana

De ce te simti mereu obosita? Poate pentru ca ai tendinte narcisiste! Greu de crezut? Se pare ca nu! Si asta pentru ca personalitatile egocentrice au senzatia ca sunt speciale! Cum se traduce asta la locul de munca?

Crezi ca totul ti se cuvine. Nu stii sa lucrezi in echipa. Iti lipseste compasiunea.

De multe ori focusarea pe propria persoana e greu de observat. Si nu trebuie sa fii de-a dreptul o naricisista sa te gandesti prea mult la tine. Insa, daca esti mereu focusata pe nedreptatile care ti-au fost facute si cauti atentia celor din jur, e posibil sa ajungi la burn-out mai repede.

Cum scapi de oboseala cronica datorata focusarii pe propria persoana? Ajuta oamenii, fii altruista! Te vei simti mai bine si stresul va scadea. Iubeste-te si iarta-ti greselile. Asuma-ti esecul, invata din el si mergi mai departe!

  1. De ce te simti mereu obosita? Esti perfectionista

Daca te fixezi pe performanta fara eroare, daca tu cauti obsesiv validarea celorlalti si aprecierea lor, vei ajunge la burn-out. De ce te simti mereu obosita? Poate pentru ca te focusezi prea mult pe ce cred altii despre tine si nu-ti mai ramane energie pentru tine!

Perfectionismul duce la negativism atunci cand scopul nu este atins – des, pentru ca perfectionistii au pretentii mari de la ei insisi – si scade pasiunea la locul de munca, in timp.

  1. Te auto-izolezi

Atunci cand suntem epuizati avem tendinta de a sta in pat, la televizor. In ideea ca grija de sine inseamna astfel de odihna. Insa, contraintuitiv, o modalitatea de a trece de burn-out este de a interactiona cu alti oameni.

Alege mereu relatiile, alege oamenii cu care sa socializezi si elimina din cercurile tale surse de anxietate, pesimism si negativism.

  1. Esti pesimista, negativista

De ce te simti mereu obosita? Pentru ca esti negativista! Serios! Pesimismul este cel mai adesea corelat cu sindromul burn-out. La randul lui, pesimismul duce la stres si boala.

Ceea ce credem despre viata noastra, despre mediul in care traim ne afecteaza perceptia asupra realitatii. Atitudinea pozitiva ne ajuta!

Ai grija daca simti ca esti obosita cronic si ca nu iti mai revii. Burn-out-ul nu se refera doar la un job nesatisfacator. In timp, el duce la anxietate, depresie, dureri de cap, infectii gastrointestinale, tulburari de somn, dureri de spate si de gat, alcoolism, boli cardiovasculare.

Citeste si: Asculta-ti corpul! Doar asa poti fi in armonie si echilibru cu el

Foto: Gulliver