Cand vine vorba despre depozitarea laptelui de consum, multe persoane cred ca cel mai practic este sa tii cutiile cu lactate pe usa frigiderului. In felul acesta utilizezi spatiul la maximum si mentii ordinea in el.

Expertii in nutritie avertizeaza ca depozitarea laptelui de consum se face in cele mai multe cazuri gresit. De ce? Am gasit explicatia si pe homemadebeautytips.org. Usa de la frigider nu raceste asa de tare, ori laptele contine elemente nutritive care trebuie pastrate la temperatura mai scazuta, pentru a nu se altera. Cel mai bine este sa pastrezi produsele lactate fie ambalate in cutii de carton UHT sau in recipiente de plastic pe raftul de jos. Acolo se pot depozita si carnea sau pestele.

M-am intrebat si eu ce alimente pot tine pe usa frigiderului si am aflat ca in acest spatiu e bine sa tinem produsele alimentare conservate si alimentele cu termen de valabilitate mai mare.

Ordinea corecta pentru depozitarea laptelui de consum si a altor alimente in frigider

Pe raftul de sus temperatura este variabila, asa ca aici pot fi pastrate produse precum branzeturile, untul si ciocolata.

Pe rafturile de mijloc se recomanda pastrarea mancarurilor gatite si alimentelor care trebuie tinute in vase etanse.

In partea de jos a frigiderului, unde este cea mai joasa temperatura, tine cofrajele cu oua, produsele lactate, carnea cruda si pestele, care urmeaza sa fie gatite.

In sertare exista un anumit nivel de umiditate, prin urmare este indicat sa pastram legumele proaspete si fructele in ele. E bine sa stii ca unele fructe, cum sunt bananele, emit etilena, o substanta care poate accelera degradarea produselor alimentare. Acestea trebuie depozitate separat.

Pe usa frigiderului poti tine produse care contin conservanti naturali, precum sucurile de fructe, sosurile si muraturile.

Si, in final, trebuie sa stii ca temperatura in frigider trebuie sa fie intre 4 grade Celsius si -17 grade Celsius.

Daca tii cont de aceste indrumari, alimentele tale nu vor capata miros si nu se vor altera rapid.

Tine cont si de aceste reguli despre locul alimentelor in frigider. Sa le pui bine!

Foto: Guliver