Detoxifierea ficatului incarcat este obligatorie dupa mesele festive

Mesele festive din ultima perioada ne-au placut si ne-au apropiat de cei dragi. Dar mancarea cu bunadispozitie din perioada Sarbatorilor a fost in dese cazuri grea pentru ficat. Acumularea de toxine la nivel hepatic poate creea un disconfort serios. Te sfatuiesc sa alegi pentru detoxifierea ficatului incarcat produsul Stoptoxin de la Fiterman Pharma.

Contine un amestec de ingrediente care lupta impotriva toxinelor si le elimina, ducand la detoxifierea ficatului incarcat. Colina este unul dintre principalele substante care compun suplimentul Stoptoxin. Aceasta este o substanta nutritiva cu multiple roluri in organism. S-a descoperit cu prilejul studiilor specifice ca afectiunile precum ficatul gras si alte boli hepatice pot fi cauzate de carenta de colina.

De ce este necesara detoxifierea ficatului incarcat

Cand consumi mai multe zile la rand alimentele procesate sau in combinatii grele pentru ficat, de exemplu, prajeli, carne tocata, maioneza, si esti o persoana sedentara de obicei, risti sa te expui problemelor cu tranzitul intestinal lent si cu tulburari hepatice.

Daca tranzitul intestinal este greoi, toxinele rezultate in urma descompunerii alimentelor stationeaza prea mult la nivelul intestinului gros si se absorb in organism, obosindu-l excesiv.

Ficatul are un rol crucial in metabolizarea toxinelor. El este responsabil pentru procesarea si stocarea substantelor nutritive, pentru descompunerea si separarea toxinelor. Atunci cand este suprasolicitat, ficatul nu mai functioneaza asa cum trebuie, si atunci intregul corp are de suferit.

Concomitent cu detoxifierea ficatului gras, fereste-te de alimentele “grele”

Ia o pauza de la produsele alimentare periculoase pentru ficat, cum sunt cele bogate in colesterol: carne rosie, margarina, maioneza, unt, frisca si galbenus. Acestea au un risc ridicat de a provoca boli de ficat. De asemenea, ocoleste tentatiile de tip fast-food. Astfel de produse sunt pline de calorii si au mult sodiu. Daca sunt consumate des, acestea determina acumularea rapida a grasimii la nivelul ficatului.

Mancarea nesanatoasa, asociata cu bauturi alcoolice, pentru o perioada mai lunga de timp, poate dauna celulelor ficatului. In multe cazuri, ciroza hepatica a avut ca principali vinovati mancarea grasa si alcoolul.

Renunta si la produse incarcate de aditivi alimentari, coloranti ori conservanti, si limiteaza consumul de dulciuri. Zaharul se numara printre alimentele periculoase pentru ficat.

In plus, ca sa ai succes in detoxifierea ficatului incarcat, bea minimum doi litri de apa pe zi, ca sa drenezi ficatul de toxine, ceaiuri de plante cu efect pozitiv pentru ficat – armurariu, papadie – si tine cure cu suplimente binefacatoare pentru sanatatea ficatului. Stoptoxin este gandit ca o solutie optima in detoxifierea ficatului incarcat.

Colina, inulina si armurariul, mixul vindecator pentru ficat

Alege in cura ta detox produse care contin inulina. Aceasta este o sursa de fibre dietetice, care ajuta la incetinirea digestiei si a absorbtiei intestinale, astfel ca organismul utilizeaza la un nivel mai scazut caloriile din alimentatie si simultan faciliteaza tranzitul intestinal. Colina este o substanta complexa, cu rol important in transportul si sinteza lipidelor. Studiile in domeniu sugereaza ca leziunile de la nivel hepatic apar cand celulele hepatice se autodistrug (apoptoza). Aceasta afectiune este declansata de carenta de colina.

Armurariul este cel de-al treilea ingredient continut de suplimentul Stoptoxin. Aceasta planta este recomanda de fitoterapeuti pentru detoxifierea ficatului incarcat. Armurariul este o planta cu proprietati antioxidante si de stimulare a capacitatii de regenerare a ficatului.

Modul de administrare

Stoptoxin poate fi gasit sub forma de plicuri. Se recomanda administrarea a doua plicuri pe zi, pentru adulti si adolescenti, si cate un plic, la copiii peste 7 ani. Continutul fiecarui plic se disperseaza in aproximativ 50 ml apa plata, la temperatura camerei, dupa care se administreaza pe cale orala toata suspensia rezultata. Tine cure de doua pana la patru saptamani, daca vrei rezultate optime.

Cum se face detoxifierea ficatului dupa Sarbatori

Foto: Guliver