dezechilibru hormonal la barbati

Un dezechilibru hormonal la barbati poate produce schimbari fiziologice. Daca vrei sa afli daca iubitul tau sufera de o dereglare de testosteron si cum se regleaza testosteronul natural, citeste acest material. Descopera mai jos mai multe detalii despre cele mai comune tulburari hormonale la barbati.

Testosteronul, prolactina si estrogenul sunt cel mai importanti hormoni produsi de organismul unui barbat. Dintre acestea, testosteronul este responsabil pentru a mentine si a exprima trasaturile masculine, precum parul facial, parul corporal, productia de lichid seminal, mentinerea masei musculare si a densitatii oaselor. Asa ca un dezechilibru hormonal la barbati poate fi usor reperat, cand se intampla. Daca iubitul tau are o dereglare de testosteron, totusi, exista modalitati sa regleze aceste tulburari hormonale.

Semne care te ajuta sa reperezi un dezechilibru hormonal la barbati

  1. Apetitul sexual scazut este asociat adesea cu o dereglare de testosteron

Libidoul se refera la dorinta sexuala la barbati si la femei. Un libido scazut duce la o activitate sexuala scazuta. O dereglare de testosteron si de prolactina pot fi responsabile de un libido scazut. Adesea, barbatii ce au tulburari de prolactina (nivel marit) au apetit sexual scazut si dezvolta disfunctii erectile.

  1. Un dezechilibru hormonal la barbati poate duce la disfunctii erectile

Un dezechilibru hormonal la barbati poate cauza si disfunctii erectile severe. O disfunctie erectila se refera la nementinerea erectiei pe parcursul actului sexual, pentru a ajunge la ejaculare. Adesea, erectia se restabilizeaza o data ce s-a pierdut in timpul actului sexual, daca exista disfunctii erectile.

Nivelul de prolactina marit, testosteronul marit si un dezechilibru hormonal la barbati la tiroida – glada ce determina cat de rapid se intampla procesele din corp – pot duce la disfunctii erectile.

  1. Unele tulburari hormonale la barbati cauzeaza dezvoltarea sanilor sau lactatia

Barbatii produc atat testosteron, cat si estrogen. Estrogenul este responsabil cu accentuarea caracteristicilor feminine: dezvoltarea sanilor, de exemplu. Daca are o dereglare de testosteron (nivel scauzt) si estrogen crescut, atunci poate aparea ginecomastia.

Galactoreea sau lactatia este conditia in care femeia produce lapte. Aceasta poate fi o afectiune in cazul barbatilor cu probleme hormonale. Tulburari hormonale la barbati, precum nivelul crescut de prolactina si nivelul scazut de testosteron pot duce la lactatie. Prolactina este un hormon produs de glanda pituitara, deci este important sa investighezi aceasta problema.

  1. Este recomandat sa se regleze testosteronul natural inainte sa se ajunga la infertilitate

Un dezechilibru hormonal la barbati, mai ales netratat in timp, poate duce la infertilitate. Adica la incapacitatea de a procrea. Aceasta conditie poate fi cauzata de un lichid seminal deficitar sau de alte tulburari hormonale la barbati (mai multi hormoni sunt implicati in productia de sperma).

Conform cercetarilor citate de Live Strong, fertilitatea incepe in hormonii produsi de hipotalamus (gonadotropine). Acest hormon stimuleaza glanda pituitara sa produca alti doi hormoni ce stimuleaza foliculii si hormonul luteinizant. Acesti doi hormoni sunt implicati in productia de sperma. Hormonul ce stimuleaza foliculii este responsabil de mentinerea productiei de lichid seminal. Iar hormonul luteinizant asigura productia de testosteron.

Orice dezechilibru hormonal la barbati de tipul gonadotropinelor rezulta in nivele scazute de lichid seminal, asadar, trebuie investigat.

Citeste si: Alimentatie pentru echilibrul hormonal – o idee de cina

Foto: Guliver