Disfunctia erectila si diabetul

Disfunctia erectila si diabetul sunt in stransa legatura. Glicemia ridicata poate duce la pierderea erectiei. Si, conform studiilor citate de Women’s Health Mag, barbatii cu diabet sunt mai predispusi la disfunctii erectile fata de barbatii cu un nivel normal al zaharului in sange.

Conform studiilor din Jurnalul Medicina Diabetica, disfunctia erectila si diabetul sunt in conexiune. Daca partenerul tau sufera de fluctuatii ale zaharului in sange e important sa stii ca asta iti poate influenta viata sexuala.

In urma a 145 de studii, peste 88 000 de barbati cu varsta medie de 56 de ani le-au demonstrat cercetatorilor ca disfunctia erectila si diabetul sunt corelate. In fapt, barbatii ce sufera de diabet prezinta un risc de trei ori mai mare de a avea performante sexuale slabe.

Mai mult, barbatii diabetici dezvolta probleme cu erectia cu pana la 10-15 ani mai devreme ca barbatii ce nu au aceasta afectiune.

Mai exact, cum este afectata functia erectila de zaharul ridicat din sange? Diabetul distruge vasele de sange si sistemul nervos, doi piloni importanti in functionarea sanatoasa a gandei sexuale masculine, spune Sean Skeldon, medic cercetator in diabet.

Insa, nu doar disfunctia erectila si diabetul sunt corelate. Lipsa erectiei sau imposibilitatea mentinerii erectiei sunt considerate a anunta inceputul bolilor de inima. Asta deoarece vasele de sange ce sunt acoperite de depuneri de grasime cauzeaza boli ale sistemului cardio-vascular.

Intrucat vasele de sange din zona intima sunt mai mici decat vasele de sange ce duc sangele catre inima, problemele de sanatate ale cordului se manifesta mai intai in dormitor.

Vestea buna este ca multi factori de risc pentru diabet pot fi controlati. Una dintre cele mai eficiente strategii este in alimentatie. Asadar, ii poti da iubitului tau trei portii de legume pe saptamana, riscul de diabet scazand cu pana la 35%. Fibrele din legume impiedica cresterea nivelului glicemiei.

Citeste si: Orgasmul masculin. Cum scurtezi pauza dintre partidele amoroase

Foto: Guliver