De-a lungul anului, numerosi doctori au vorbit despre alimentatie sanatoasa, dar si despre ce se intampla dupa ce elimini carnea din alimentatie. Tinuta corespunzator, o dieta bazata doar pe fructe, legume si alte ingrediente sanatoase are foarte multe beneficii asupra sanatatii, scrie collective-evolution.com. 

Faptul ca un consum de carne este vital pentru buna functionare a organismului nu a fost dovedit stiintific, iar opinia este mai mult o legenda. Desigur, nu toate tipurile de carne sunt periculoase pentru sanatate, insa persoanele care au un stil de viata vegetarian sunt mai sanatoase decat persoanele care consuma carne.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Harvard, exista numeroase beneficii ale consumului de fructe si legume. Asadar, daca te gandesti sa elimini carnea din alimentatie, nutritionistii sustin ca te vei bucura de foarte multe beneficii si te vei simti mai bine.

Ce se intampla in corpul tau dupa ce elimini carnea din alimentatie

Vei prezenta un risc mai mic sa dezvolti diabet de tip II

1. Vei prezenta un risc mai mic sa dezvolti diabet de tip II

In America, aproape 40% din populatie este predispusa la diabet. Numeroase studii au dovedit ca exista o legatura intre boli precum cancer si diabet si consumul de carne rosie, in special cea procesata. Proteinele care provin din carne cresc riscul aparitiei diabetului de tip II, iar acest risc este de doua ori mai mare decat la persoanele care au un stil de viata vegetarian. Mai mult decat atat, un studiu arata ca o persoana care consuma carne o data pe saptamana, timp de 17 ani, prezinta 78% sanse sa dezvolte diabet.