4 motive medicale pentru care femeile nu vor sa faca sex

Motivele pentru care femeile nu vor sa faca sex sunt numeroase, insa, de multe ori, lipsa apetitului sexual este determinata de unele probleme medicale, scrie health.com. O stare precara de sanatate iti afecteaza si viata sexuala, asa ca este recomandat sa fii bine informata si sa stii mereu ce se intampla in corpul tau.

In cazul in care ai un libidou scazut, aceasta lista cu motivele medicale pentru care femeile nu vor sa faca sex iti poate fi de ajutor.

4 motive medicale pentru care femeile nu vor sa faca sex

1. Au probleme cu circulatia sangelui

Boli precum diabetul afecteaza circulatia sangelui, in special in zona genitala. Femeile care nu au un stil de viata sanatos, au o cantitate prea mare de zahar in sange sau se confrunta cu alte probleme medicale pot avea un libidou scazut, asa ca este important sa-ti faci periodic analizele de sange si sa fii la curent cu starea ta de sanatate.

2. Au probleme hormonale

Femeile care au probleme hormonale, determinate de tratamentele cu anticonceptionale sau alte medicamente, cat si cele care sunt la menopauza sau au probleme cu glanda tiroida au o dorinta mai mica sa faca sex, asa ca este important sa mearga anual la control si sa fie la curent cu orice schimbare care apare in organism.

3. Se confrunta cu efecte adverse ale unor tratamente

Femeile care fac tratament pentru depresie sau pentru alte boli pot avea o dorinta mai mica de a face sex. In cele mai multe cazuri, medicamentele care sunt recomandate in tratarea unor afectiuni duc la scaderea libidoului.

4. Deteriorarea nervilor in zona intima le scade pofta de a face sex

Deteriorarea nervilor in zona intima este cauzata de operatii sau alte probleme medicale, iar aceasta situatie medicala se afla pe lista cu motive pentru care femeile nu vor sa faca sex. De asemenea, libidoul le este afectat si de lipsa somnului sau de instalarea depresiei.

Ce poti sa faci daca esti in aceasta situatie

In cazul in care ai un libidou scazut, este recomandat sa consulti un medic ginecolog sau sa mergi la terapie. Cauzele pentru care nu vrei sa faci sex pot fi numeroase, asa ca este bine sa le depistezi si sa alegi tratamentul potrivit pentru tine. Este important sa afli daca lipsa dorintei de a face sex este cauzata de o problema fizica sau de o problema psihica.

Citeste si: Libidoul scazut la femei. Dorinta sexuala poate sa dispara si daca il iubesti!

Foto: Guliver