6 ingrediente periculoase in cosmetice

Asa cum te uiti la etichetele de pe ambalajele alimentelor pe care le cumperi, asa ar trebui sa faci si cu etichetele produselor de beauty. Dupa ce sa te uiti pe etichete? Iti spunem acum care sunt acele ingrediente periculoase in cosmetice, potrivit Huffingtonpost.com.

6 ingrediente periculoase in cosmetice

Parabeni.

Acestia sunt conservanti care limiteaza raspandirea bacteriilor in produsele cosmetice. Dar chiar daca suna bine, nu e chiar asa! Parabenii sunt asociati cu riscul de a face cancer la san.

Culori sintetice.

Daca vezi pe eticheta produselor cosmetice literele FD&C sau D&C, sa stii ca semnaleaza prezenta culorilor sintetice. Acestea sunt derivate din surse precum petrolul sau smoala. Si sunt carcinogenice.

Parfumuri.

Reprezentantii unui brand ti-ar spune ca pe eticheta scrie “parfum” pentru ca brandul respectiv vrea sa-si protejeze “formula secreta”. In realitate, aceste parfumuri pot ascunde nenumarate “pacate” ale companiei respective. Parfumurile au fost asociate cu dermatite, probleme respiratorii si pot duce chiar la probleme cu sistemul reproducator.

Phtalati.

Acesta este un grup de substante folosite pentru a creste flexibilitatea plasticului. Sunt folosite pentru oja, spray de par, lotiuni si parfumuri. Acestea duc la dereglari ale glandelor endocrine si sunt asociate cu dezvoltarea prematura la fete, dar si cancerul la san.

Triclosan.

Este o substanta antimicrobiana folosita mai ales in deodorant, sapunuri antibacteriene si pasta de dinti. De asemenea triclosanul iti poate deregla glandele endocrine, mai ales tiroida, si iti mai poate irita si pielea. Potrivit unor studii, daca te speli cu sapun antibacterian nu ai beneficii fata de sapunul normal. Insa triclosanul ar putea ajuta bacteriile sa devina mai rezistente la antibiotice.

Formaldehida. 

Este o alta substanta menita sa inhibe dezvoltarea bacteriilor in cosmetice. Si una care creste riscul de a face cancer, care dauneaza sistemului imunitar si care poate provoca iritatii grave ale pielii.

Foto: iStock.

Ambalajele mai au si alte secrete! Iata ce trebuie sa stii despre codul culorilor la pastele de dinti!