Pentru ca incepe toamna si pentru ca vor fi zile de weekend sau seri tarzii cand vom vrea sa ne delectam cu un desert sanatos, am pregatit pentru tine aceasta reteta de fursecuri fara gluten.

Imagineaza-ti doar ca te uiti la un film sau mergi prin parc sa vezi frunzele colorate de toamna. Si ai nevoie de o gustare buna. Delicioasa, dulce, dar si sanatoasa! Aceste fursecuri fara gluten gasite pe Mind Body Green sunt exact ce ai nevoie in toamna aceasta!

Usor dulci, plini de arome, extrem de sanatoase. Aceste fursecuri fara gluten sunt o reteta vegana. Nu au gluten, deci adio inflamatii! Si nu au zahar, deci sunt numai buni daca ai adoptat o alimentatie sanatoasa.

Aceste fursecuri fara gluten contin fructe (banane) si o leguma (cartof dulce). Aceasta este reteta de desert pe care il mananci fara sa te simti vinovata. Este desertul ideal pentru copii si este potrivit pentru intreaga familie.

Fursecuri fara gluten – reteta sanatoasa vegana!

Ingrediente pentru fursecuri fara gluten:

  • 3 cartofi dulci organici
  • 2 banane organice
  • ¼ ceasca sirop de artar organic
  • ½ ceasca lapte de cocos
  • 1 ceasca de fulgi de ovaz fara gluten
  • 1 ceasca faina de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita nucsoara macinata
  • ½ lingurita all spice
  • ¼ lingurita sare de mare

Ingrediente pentru glazura prajiturelelor vegane:

  • ¼ ceasca de ulei de cocos virgin, organic
  • 1-2 lingurite de sirop de artar organic, in functie de cat de dulci vrei fursecurile
  • 1-2 lingurite faina de cocos, in functie de cat de lichida vrei glazura

Mod de preparare:

Pentru a pregati acest fursecuri fara gluten preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Curata si taie cartofii dulci in bucati mari si pune-le intr-o tigaie. Acopera cartofii cu apa si pune-i la foc mare.

Atunci cand fierb (cand sunt moi) sunt gata! Dureaza aproximativ 7-10 minute. Mixeaza fulgii de ovaz intr-un blender pana cand obtii o faina. Adauga toate aceste ingrediente uscate intr-un bol si amesteca-le.

Adauga cartofii si bananele intr-un alt bol si si fa-le crema cu ajutorul unui blender. Adauga siropuld e artar si laptele de cocos peste fucte si legume. Amesteca pana la omogenizare. Apoi incorporeaza ingredientele umede in cele uscate, treptat, amestecand mereu. Mixul trebuie sa fie gros.

Pentru a face aceste fursecuri fara gluten ia o parte din amestec (circa 1/8 dintr-o ceasca) si formeaza o bila. Apoi turteste-o si aseaz-o pe hartie de copt. Continua pana epuizezi aluatul. Nota: mentionam ca aceste fursecuri fara gluten nu vor creste foarte mult.

Pune tava la cuptor si lasa prajiturelele la copt timp de aproximativ 10 minute. Apoi le poti pastra mai mult timp, intr-un vad inchis ermetic, la frigider.

Daca vrei sa faci si glazura, desi este optionala, tot ce trebuie sa faci este sa amesteci ingredientele intr-un bol. Apoi decoreaza dulciurile vegane cu glazura. Poti de asemenea sa faci mai multa glazura si sa scufunzi fursecurile fara gluten in ea.

Citeste si: Pizza cu blat de naut, alternativa sanatoasa cand nu vrei gluten

Foto: Guliver