Pentru micul dejun, iti propunem o reteta delicioasa de humus din naut cu sfecla rosie. Cu acest preparat iti vei uimi musafirii, indiferent in ce moment al zilei vin in vizita. Este usor de preparat si are un aspect apetisant.

Am gasit reteta de humus din naut cu sfecla rosie pe thefullhelping.com. Sunt si alte retete pentru aceasta crema cu gust inconfundabil, dar pe aceasta o recomandam pentru ca iese din prima. In plus, iti da energie si te satura rapid.

N-ar trebui sa-ti ia mai mult de 40 de minute pentru prepare si 10 minute pentru coacere. Pentru sapte portii, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

-doua sfecle de dimensiune medie;

-o cana de naut hidratata si clatita;

-o jumatate de lingurita de sare;

-trei linguri de tahini (o pasta facuta din seminte de susan macinate);

-doua linguri de suc de lamaie;

-doua linguri de apa;

-doua linguri de rozmarin proaspat.

Cum poti face humus din naut cu sfecla rosie

Incalzesti cuptorul, infasori sfeclele in hartie de copt sau folie de alumniu si le lasi la foc mic sa se coaca. Dupa aproximativ 40 de minute sau cand legumele pot fi patrunse usor cu un cutit, le scoti si le treci prin cateva jeturi de apa rece. Dupa ce te-ai asigurat ca s-au racit, le poti descoji si le tai in sferturi, apoi le lasi deoparte.

Cu un mixer, pisezi si omogenizezi sfecla si nautul, adaugi sare, tahini, zeama de lamaie si apa. Amesteci bine timp de doua-trei minute sau pana cand humusul e suficient de cremos.

La final adaugi verdeata. Poti servi acest preparat cu crackers sau cu focaccia.

Ponturi salvatoare

Daca vrei sa scutesti timp, poti coace sfecla cu o zi inainte. Poti consuma humusul in termen de cinci zile, cu conditia sa-l pastrezi intr-un recipient etans, in frigider.

Rozmarinul este optional. Poti folosi in loc marar proaspat sau patrunjel. Bineinteles ca poti sa nu folosesti deloc verdeata, daca preferi asa. Rozmarinul, insa, da o aroma deosebita, usor dulceaga humusului si te sfatuiesc sa-l incerci.

Neaparat sa testezi si reteta de humus cu avocado cremos si rapid la gustare!

Foto: Guliver