ibuprofen pe stomacul gol

Medicii nu te sfatuiesc sa iei ibuprofen pe stomacul gol si, in general, sa nu iei pastile antiinflamatoare daca in prealabil nu ai mancat. De ce?

Am fost si eu acolo: o durere crunta de cap te-a determinat sa iei o pastila. Apoi ti-ai amintit ca nu ai mancat nimic inainte. Deci, este recomandat sa iei pastile antiiflamatoare pe stomacul gol? Este mit sau este adevar?

Printre efectele secundare ale ibuprofenului se numara si durerile de stomac. Medicii recomanda sa nu iei ibuprofen pe stomacul gol, tocmai pentru a evita iritarea mucoasei gastrice, care poate cauza gastrite, ulcere sau crampe abdominale.

Medicii citati de Pop Sugar te sfatuiesc sa nu iei ibuprofen pe stomacul gol tocmai pentru ca mucoasa gastrica se va deteriora, asa cum se intampla cu orice pastile antiinflamatoare.

Totusi, tot doctorii sugereaza faptul ca efectele adverse grave apar atunci cand exista boli sistemice. De exemplu, ulcerele, hemoragiile stomacale, infarcturile, atacurile cerebrale sunt consecinte ale unor boli sistemice cronice agravate de ingerarea substantei antiinflamatoare.

Poti sa iei ibuprofen ori orice alte pastile antiinflamatoare de acest tip dupa ce ai mancat. Medicii spun ca substanta activa va ajunge oricum in fluxul sanguin. De altfel si efectele folosirii substantei intravenos afecteaza la fel ca si ingerearea pilulelor.

Efectele adverse incep sa apara daca iei pastile de durere repetat si constant. Si daca exista un istoric pentru afectiunile enumerate in prospectele medicale.

De fapt, atunci cand iei ibuprofen pe stomacul gol pe termen lung, se afecteaza abilitatea mucoasei de a se auto-proteja de acidul gastric clorhidric. Substantele active pot determina si efecte adverse grave, in cazul in care exista afectiuni cronice pre-existente.

Specialistii recomanda sa eviti sa amesteci ibuprofen cu alcool sau sa iei pastile (fie si din cele eliberate fara reteta) fara a manca ori pe termen lung. De asemenea, apeleaza la consultul medicilor pentru a determina ce tratament este adecvat si ce protectie gastrica ori intestinala ti se potriveste.

Citeste si: Iei pastile contraceptive? Ce se intampla daca bei alcool!

Foto: Guliver