iei pastile contraceptive

Iei pastile contraceptive si iti doresti sa mai bei cate un pahar de sampanie sau de vin? Cate un cocktail cand iesi in oras sau la aniversari? Iata ce trebuie sa stii, conform specialistilor de la Elite Daily.

Daca te-ai ingrijorat vreodata ca iei pastile contraceptive si ca alcoolul va influenta efectul pilulelor sau va avea in amestec cu pastilele un efect negativ, afla ca nu este cazul! Daca iei pastile contraceptive, alcoolul nu are neaparat efect asupta pastilelor, ci mai degraba asupra ta si asupra organismului tau.

Cand iei pastile contraceptive, pilula face exact ce trebuie sa faca, insa corpul tau poate sa nu isi duca “task-urile” la bun sfasit. Asa sustin expertii de la Healthline. In esenta, efectele alcoolului pot creste sansele ca pilula contraceptiva sa nu isi faca efectul.

Iei pastile contraceptive? Consumul de alcool este daunator!

Conform Institutului National pentru Abuzul de Alcool si Alcoolism din America, sub influenta alcoolului, corpul tau incearca sa isi indeplineasca functiile. Alcoolul afecteaza caile de comunicare ale creierului, asa incat sistemul nervos central nu mai trimite semnale catre restul corpului la fel de eficient.

Concluzia este ca alcoolul nu afecteza efectul pilulei, insa afecteaza felul in care te vei simti apoi. Altfel spus, cand iei pastile contraceptive si bei alcool, te vei simti mai ametita decat in mod normal.

Asta pentru ca ficatul tau va incerca sa metabolizeze alcoolul, in timp ce hormonii din pilula pot interfera cu acest proces, ceea ce te va face sa te simti mai ametita.

Daca iei pastile contraceptive, consumul de alcool iti poate afecta sanatatea si corpul, si nu pilula neaparat. Alcoolul te face mai iresponsabila, mai neatenta (poti uita sa iti iei pilula urmatoare, de exemplu) sau te poate face sa te simti rau, sa versi pilula deja luata.

Pana la urma, cand e vorba de consumul de alcool, te sfatuim sa se intample cat mai rar si atunci cu moderatie. Si nu doar daca iei pastile contraceptive. Ci pentru ca iti poate afecta judecata si te poate face sa iei decizii gresite. Pe langa efectele ce iti distrug sanatatea fizica!

Citeste si: Echilibrul hormonal dupa anticonceptionale: ce e sindromul post-contraceptie

Foto: Guliver