incerci sa ramai insarcinata

Daca incerci sa ramai insarcinata, descopera sfaturile doctorilor in nutritie cu privire la ce sa nu mananci. Exista alimente daunatoare pentru fertilitate si exista alimente care intretin un potential dezechilibru hormonal.

Daca incerci sa ramai insarcinata si pana acum nu ati avut succes, afla ca exista numeroase motive pentru care inca nu s-a intamplat. De la dieta la stil de viata, de la un dezechilibru hormonal pana la nutrienti putini in alimentatie si pana la toxine acumulate sau incompatibilitati genetice. Si afectiunile cronice sau stresul pot afecta fertilitatea.

Specialistii de la Mind Body Green iti vor prezenta mai jos acele alimente daunatoare pentru fertilitate de care sa te feresti daca incerci sa ramai insarcinata.

Incerci sa ramai insarcinata? Descopera cele 5 alimente daunatoare pentru fertilitate pe care sa le eviti

  1. Turmericul

Pe cat este de sanatos pentru organism si pe cat reduce inflamatia in corp, pe atat de toxic este pentru sarcina turmericul. Are beneficii anti-cancer insa, daca incerci sa ramai insarcinata, mai bine nu il consuma, intrucat va actiona precum un contraceptiv oral, influentand negativ fertilitatea.

  1. Stevia

Desi stevia este un indulcitor natural, atunci cand te straduiesti sa ramai insarcinata te poate impiedica, actionand ca un contraceptiv.

  1. Alcoolul

Consumul excesiv de alcool (peste doua bauturi pe seara) poate elimina nutrienti esentiali din corpul tau. Complexul B care este crucial in dezvoltarea fatului poate avea de suferit.

In plus, alcoolul afecteaza si productia de lichid seminal. Alcoolul creste stresul oxidativ, metabolismul glucozei si gradul de inflamatie din corp. Toate acestea te vor impiedica sa ramai insarcinata.

  1. Lactatele cu continut scazut de grasimi

Daca incerci sa ramai insarcinata, nu consuma lactate fara grasimi. Studiile releva ca acestea te impiedica sa ramai insarcinata din cauza nivelului ridicat de androgeni.

Cel mai mult s-a observat acest efect la femeile ce sufera de sindromul ovarului polichistic, asociat cu cicluri neregulate, infertilitate, testosteron crescut, crestere in greutate si rezistenta la insulina. Mai mult, studiile releva faptul ca lactatele integrale imbunatatesc fertilitatea si ovulatia.

  1. Sucurile carbogazoase

Studiile spun ca un consum regulat de sucuri acidulate, mai cu seama cu cafeina, afecteaza negativ ovulatia si fertilitatea.

In plus, cantitatea mare de zahar creeaza un puternic dezechilibru hormonal in organism. Si indulcitorii artificiali afecteaza metabolizarea glucozei si ovulatia.

Cafeina in exces creste si cortizolul care la randul lui va creste glicemia. Un nivel ridicat de zahar in sange creeaza dezechilibre in ovulatie. Deci, evita sucurile de acest tip daca incerci sa ramai insarcinata.

Citeste si: Infertilitatea la femei: ce trebuie sa stii daca suferi de aceasta boala

Foto: Guliver