Infectiile intime la femei pot fi tinute sub control cu usurinta!

Dieta neechilibrata, o serie de schimbari hormonale sau purtarea de articole de lenjerie sintetica, toate pot fi cauze de aparitie a mancarimilor, iritatiilor si secretiilor vaginale anormale. Din fericire, infectiile intime la femei pot fi prevenite sau tinute sub control cu ajutorul capsulelor vaginale Mastrelle® Flora Plus.

In cele mai multe cazuri, candidoza vaginala este de vina pentru instalarea simptomelor, precum mancarimi genitale intense, inflamarea si inrosirea zonei genitale externe, scurgeri albe, dense, fara miros sau, dimpotriva, cu miros intepator. Este una dintre cele mai des diagnosticate dintre infectiile intime la femei. Afectiunea poate indica o deficienta nutritionala generala si se recomanda tratament specific pentru refacerea florei vaginale, tratament care trebuie sa cuprinda si prebiotice.

Stiai ca orice factor care perturba proportia normala intre ciuperci si bacterii sau care deregleaza pH-ul vaginului creeaza un mediu propice dezvoltarii candidei? Ce inseamna orice factor? Simplu: purtarea unor pantaloni stramti sau a lenjeriei sintetice, o dieta nesanatoasa, unele contraceptive sau spermicide. De asemenea, infectiile intime la femei pot aparea cand imunitatea este slabita din cauza unei boli, a stresului, a somnului insuficient. Mai mult decat atat, tratamentele cu antibiotice, cum ar fi tetraciclina sau ampicilina provoaca deseori candida. Explicatia consta in faptul ca aceste medicamente nu distrug doar bacteriile care au cauzat boala, ci si pe cele “bune”, care tin sub control nivelul fungilor din flora vaginala.

Infectiile intime la femei – mai multe probleme, o solutie

Daca urmezi un tratament antibiotic, iti sugerez sa administrezi concomitent capsule vaginale Mastrelle® Flora Plus. Contin un complex prebiotic activ, vitamine si acid hialuronic, care poate scadea si echilibra pH-ul vaginal la valoarea fiziologica (pH < 4,5). Complexul prebiotic furnizeaza nutrienti care au rolul de a stimula cresterea lactobacililor si refacerea biofilmului protector, pentru a impidica cresterea bacteriilor patogene si a fungilor de tip Candida. Vitamina E si acidul hialuronic formeaza un film cu propritati hidratante si regenerante, avand ca rezultat ameliorarea mancarimilor, iritatiilor si usturimii.

De ce sunt bune capsulele Flora Plus

Printre avantajele utilizarii acestor capsule se numara proprietatea de a inhiba tulpinile patogene, precum Candida albicans, Trichomonas vaginalis si Gardnerelle vaginalis. De asemenea, Mastrelle® Flora Plus restabileste pH-ul vaginal si refac flora vaginala constituita din lactobacilli, calmeaza pruritul, iritatiile, usturimile vaginale si combat scurgerile anormale si dispareunia. Sa stii ca pot fi administrate si in timpul sarcinii si alaptarii.

Sunt indicate si in prevenirea infectiilor vaginale dupa piscina sau jacuzzi, pentru reechilibrarea pH-ului vaginal dupa ciclul menstrual sau dupa contact sexual neprotejat, pentru reechilibrarea pH-ului vaginal in cazul dezechilibrelor hormonale ce apar ca urmare a administrarii de contraceptive, in perioada de alaptare sau in perioadele stresante.

Cum le administrezi

In caz de vaginita bacteriana sau candidoza vaginala, se recomanda o capsula vaginala pe zi (inainte de culcare), timp de sapte-zece zile. Daca vrei sa previi infectiile bacteriene recurente, utilizeaza o capsula vaginala la trei zile (inainte de culcare). Pentru prevenirea dezechilibrarii florei vaginale pe parcursul tratamentului cu antibiotic, este indicata o capsula vaginala pe zi, pe tot parcursul tratamentului cu antibiotice, iar dupa terminarea tratamentului, inca sapte zile. Daca vrei pur si simplu sa mentii pH-ul si flora vaginale echilibrate, ca masura de prevenire, administreaza o singura capsula vaginala pe saptamana.

Bine de stiut!

Capsulele vaginale de Mastrelle® Flora Plus se dizolva complet intr-un mediu umed intravaginal. In cazul unei mucoase vaginale extrem de uscate, capsulele trebuie umezite cu apa, timp de cateva secunde, inainte de a fi administrate.

Trebuie sa stii ca si igiena intima incorenta poate provoca infectia cu candida si alte probleme vaginale!