Locul alimentelor in frigider: ghid scurt

Nu mai stii cum sa le aranjezi? Vrei sa incapa cat mai multe pe rafturi, insa fara sa-si imprumute mirosurile. Tine cont de acest ghid cu locul alimentelor in frigider si nu te vei mai trezi ca ti se mucegaieste mancarea in el.

Nu trebuie sa scazi de tot temperatura, in ideea ca daca ingheata mancarea, nu se mai strica. Invata care este locul alimentelor in frigider, urmand cateva reguli de depozitare pentru carne, lactate, legume, fructe si altele. In acest fel pastrezi alimentele proaspete mai mult timp, spun cei de la realsimple.com, si scazi riscul contaminarii lor.

Locul alimentelor in frigider, pentru carne rosie, peste si carne de pui

Depoziteaza la rece, in ambalajul initial, toate produsele din carne. Daca le desfaci si le reimpachetezi, risti sa expui mancarea din frigider la bacterii daunatoare. Campylobacter, de exemplu, se gaseste in carnea de pui si produce toxiinfectii alimentare. Daca produsul nu este dotat cu tavita de polistiren, aseaza tu carnea pe o farfurie, ca sa se stranga acolo sucurile.

Lactate

Lasa branzeturile, iaurturile, smantana si laptele in recipientele in care au fost achizionate. Dupa ce ai deschis cutia cu smantana si ai pus o anumita cantitate pe masa, pentru servit, e bine sa eviti sa o pui inapoi, daca ti-a mai ramas.

Las-o in bolul pentru servit si acopera-l cu o folie de plastic, inainte sa-l bagi in frigider. Branzeturile tari, gen telemea, le impachetezi in hartie cerata sau in folii de plastic, dupa ce le desfaci din ambalajul in care au fost comercializate.

Prefera sticlele de plastic cu lapte in locul celor de carton. La gura cutiei de carton se dezvolta bacterii care pot contamina laptele de fiecare data cand iti torni cate un pahar. Nu mai lasa in frigider recipintele cu lapte care au depasit termenul de valabilitate.

Fructele si legumele

Cand depozitezi fructele si legumele in frigider, ai grija sa le pui in functie de categorie, adica merele cu merele, morcovii langa morcovi si tot asa. Daca le asezi pe toate laolalta, risti sa se strice, pentru ca acestea fermenteaza diferit. Pe cele perisabile, cum sunt capsunile si ciresele, le poti ambala in pungi, pe care le gauresti din loc in loc, ca sa mentii umiditatea si sa permiti circularea aerului. Nu le spala inainte sa le bagi in frigier. Umezeala poate duce la aparitia mucegaiului, care se va deteriora intr-un timp mai scurt.

Resturile de mancare

Pastreza mancarea ramasa in recipiente inchise etans si nu incarca prea tare frigiderul. Aerul trebuie sa circule pentru a pastra alimentele proaspete.

Unele alimente nu se tin in frigider. 10 produse de pus pe lista.

Foto: Guliver

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!