nuci

Exista diete, stiluri alimentare sau pur si simplu retete clasice unde nucile sunt vedete. Nimeni nu banuieste insa ce se intampla in organismul sau la patru ore dupa ce mananca nuci.

Un recent studiu american, efectuat de cercetatori de la Penn State University din Pennsylvania, demonstreaza ca cinci nuci mancate in fiecare zi pot face pentru organism ce nu reusesc multe dintre medicamente si regimuri alimentare: creeaza o bariera rapida impotriva bolilor cardiace. Cu alte cuvinte, cine mananca nuci in mod regulat este mai putin predispus la a face infarct sau alte afectiuni ale inimii.

Totodata, aceiasi cercetatori, au subliniat faptul ca au observat, ca, in numai patru ore de la consumul de nuci sau de ulei de nuci, nivelul colesterolului a scazut semnificativ, iar flexibilitatea vaselor de sange s-a imbunatatit.

5 nuci pentru o sanatate cardiovasculara mai buna

Specialistii sunt de parere ca prin consumul regulat de nuci poti preveni multe  tipuri de boli cardiovasculare, situatia datorandu-se efectului benefic pe care aceste fructe il au asupra limfei.

“Doar consumand cinci nuci sau echivalentul sau in ulei de nuci timp de  patru zile, vei avea un risc mai scazut de boli de inima”, susíne doctorul Penny Kris Eterton, coordonatorul cercetarii.

Studiul este primul de acest gen potrivit caruia constituentii activi din nuci  pot avea beneficii extraordinare pentru sanatate. Astfel, specialistii spun ca aproximativ 51 grame de nuci pot sa imbunatateasca, in doar patru ore, sanatatea vaselor de sange.

In plus, uleiul de nuca este alimentul care actioneaza in mod pozitiv special asupra celulelor endoteliale – responsabile cu flexibilitatea vaselor de sange.

Mananca nuci si pentru alte beneficii

Nucile ar putea intra cu usurinta in categoria panaceu. Ele sunt furnizori reali de energie si substante nutritive, sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali Omega-3 si foarte bogate in antioxidanti (polifenoli).

Puterea nutritiva a nucilor este totala, pentru ca pe langa calorii si vitamine, acestea contin si multe minerale: potasiu, cupru, calciu, fier, mangan, fluor si zinc.

Noi iti mai spunem si cum poti slabi sanatos cu gustari din mixuri de nuci

Foto: Guliver