Mirosul urat de transpiratie poate fi usor de indepartat, daca tii cont de anumite reguli de igiena

Cunoastem cu toate scenariul: te imbraci elegant, porti un parfum discret si rafinat si, cu toate acestea, simti un miros neplacut in jurul tau. Si nu, nu vine de la altcineva! In zilele cu multe sarcini de efectuat, stresul poate fi un factor care declanseaza mirosul urat de transpiratie.

Nu este singurul care se face vinovat de mirosul urat de transpiratie, spun cei de la healthylifetricks.org. Cu totii am trecut prin situatii similare, cand sudoarea ne-a pus in dificultate. Cu siguranta te-ai intrebat de ce au aparut umezeala din zona axilelor si mirosul corporal respingator, mai ales ca te stii o persoana riguroasa cu igiena. Iata cele mai frecvente cauze!

Mirosul urat de transpiratie apare cand mananaci foarte picant

Usturoiul tine departe bolile, iar gustul deosebit da savoare mancarurilor. Insa acesta are si o bila neagra: accentueaza mirosul de sudoare. In timpul digestiei, alimentele condimentate se descompun in gaze pe baza de sulf. Unele dintre ele ajung in sange, altele sunt eliminate prin plamani si porii pielii, iar efectul poate sa dureze chiar si cateva ore.

Te speli doar pe dinti

Igiena orala inseamna mai mult decat curatatul dintilor. Chiar daca esti constiincioasa cu spalatul pe dinti, de doua ori pe zi, dimineata si seara, nu este suficient. Trebuie sa acorzi aceeasi atentie si limbii si obrajilor pe interior si intregii cavitati bucale. Resturile alimentare se descompun si emana un miros respingator. Cum eviti acest pericol? Foloseste cu regularitate apa de gura si rezerva cel putin doua minute igienei dentare, insistand cu periajul si pe limba.

Esti stresata

Mirosul urat de transpiratie te pune adesea intr-o situatie neplacuta? Cumva parcurgi o perioada stresanta? Sa stii ca stresul este principalul factor pentru aparitia multor neplaceri fizice, dar si psihice. O sedinta importanta sau un proiect cu termen-limita pot fi o sursa declansatoare de stres si, deci, de miros urat de transpiratie.

Poate vrei sa stii cum combatia transpiratia cu ajutorul alimentatiei.

Foto: Guliver