Noi metode contraceptive pentru barbati? Specialistii sustin ca se poate!

Intr-un studiu recent se vorbeste despre noi metode contraceptive pentru barbati si despre posibilitatea ca acestea sa fie la fel de eficiente precum pilulele contraceptive pentru femei, scrie sheknows.com. De-a lungul timpului, femeile au avut o responsabilitate mai mare cand vine vorba de prevenirea unei sarcini nedorite, iar acestea au avut la dispozitie o serie vasta de metode contraceptive in ultimii 50 de ani. 

In schimb, barbatii au avut mai putine variante in ceea ce priveste metodele contraceptive, avand posibilitatea sa faca vasectomie, sa foloseasca prezervativul sau sa incerce metoda clasica, aceea care nu implica folosirea prezervativului.

Intr-un studiu publicat in Jurnalul de Endocrinologie Clinica si Metabolism se vorbeste despre noi metode contraceptive pentru barbati, insa tema este inca in dezbatere avand in vedere ca barbatii au manifestat foarte multe schimbari de dispozitie.

Noi metode contraceptive pentru barbati?

Femeile s-au confruntat cu efectele secundare provocate de pastilele anticonceptionale, cum ar fi schimbari de dispozitie, crampe, dureri de spate sau stari de ameteala. Nu numai ca femeile se confrunta cu aceste simptome in perioada menstruala, dar ele sunt accentuate si de tratamentul cu anticonceptionale.

In studiul despre noi metode contraceptive pentru barbati se vorbeste despre administrarea unei injectii cu progesteron si testosteron la fiecare opt saptamani, timp de un an, pentru a reduce productia de spermatozoizi si pentru a preveni o sarcina nedorita.

Studiul a fost sistat din cauza faptului ca efectele adverse ale acestei injectii sunt mai puternice decat beneficiile pe care ar trebui sa le aiba aceste noi metode contraceptive pentru barbati. Printre efectele adverse se numara schimbarile de dispozitie, starile depresive, dureri si scaderea libidoului. Aceste efecte adverse de care s-au plans barbatii care au participat la studiu sunt similare cu efectele adverse pe care le au femeile atunci cand sunt in perioada menstruala sau cand urmeaza tratamente cu pilule contraceptive.

Desi studiul a fost sistat, rata de eficienta a tratamentului este destul de mare. “Aceste noi metode contraceptive pentru barbati sunt destul de eficiente, in comparatie cu metodele disponibile in prezent pentru barbati si in comparatie cu metodele contraceptive folosite de femei”, au declarat cei care au realizat studiul.

Daca te-a ajutat articolul cu noi metode contraceptive pentru barbati, iata si un articol cu ce trebuie sa stii despre anticonceptionale. Pot afecta silueta?

Foto: Guliver