Avocado la gratar, in stil japonez. O reteta simpla, dar de impact.

Avocado la gratar facut in stil japonez este un preparat special, foarte aromat, care combina supa cu diferite texturi si gusturi complementare.

In general, avocado este consumat crud. Insa textura acestui fruct se modifica enorm atunci cand este gatit. Incearca aceasta reteta japoneza de avocado la gratar, de la Furthermore.equinox.com. Noi am inlocuit nasturelul cu o salata din baby spanac si rucola, insa vara poti sa gasesti nasturel la piata. Dashi, un alt ingredient de baza al acestei retete, reprezinta unul dintre condimentele de baza ale bucatariei japoneze. Prepararea supei dashi se poate face, mai simplu, prin combinarea de condimente dashi cu apa fierbinte.

Cum sa gatesti avocado la gratar in stil japonez

Ingrediente pentru patru portii:

1 lingura seminte de mac

1 lingura seminte de susan negre

1 lingura seminte de susan albe

1 lingura seminte de floarea soarelui

1/2 cana ulei din samburi de struguri

1/2 cana usturoi, feliat

2 cani supa dashi

1/2 cana zeama de lamaie

1/2 cana sos de soia

2 avocado

1/4 cana ulei de masline, plus inca 2 linguri

Sare de mare

Baby spanac

Rucola

Otet de sherry

Preparare

Incepe aceasta reteta de avocado la gratar amestecand, intr-un bol, semintele de mac, susan si floarea soarelui.

Incinge uleiul de samburi de struguri intr-un vas potrivit, la foc mediu. Cand uleiul e incins, adauga usturoiul feliat si gateste-l pana cand se face usor maroniu, in jur de doua minute. Foloseste o lingura cu gauri ca sa scoti usturoiul, apoi pune-l pe niste prosoape de hartie, care sa absoarba grasimea in exces. Lasa chipsurile de usturoi sa se raceasca.

Pune un alt vas pe foc mediu si amesteca, in el, supa dashi, sucul de lamaie si sosul de soia. Adu lichidul la punctul de fierbere, apoi da focul mic si mentine calda supa dashi cu lamaie si soia.

Porneste cuptorul si asaza gratarul la 15 centimetri distanta de sursa de caldura. Taie ambii avocado in jumatati, scoate samburele si inlatura coaja de avocado, pastrand jumatatile intacte. Pune jumatatile de avocado pe o hartie de copt, cu partea pe care a fost samburele in jos. Stropeste-le cu cele doua linguri de ulei de masline, apoi presara sare de mare. Pune foaia de copt impreuna cu avocado, cu grija, pe gratarul din cuptor. Coace avocado la gratar pana cand se coloreaza putin si e patruns, intre cinci si opt minute.

Intre timp, poti pregati o salata din baby spanac si rucola, cu un dressing din ulei de masline si otet de sherry, plus sare si piper.

Serveste avocado la gratar intr-un bol in care torni aproximativ 170 de mililitri de supa dashi. Acopera cu salata, o lingura din amestecul de seminte albe si o lingura de chipsuri de usturoi.

FOTO: Guliver

Citeste si: Ce se intampla daca mananci avocado in fiecare zi.