Aceasta reteta de batoane crocante cu ciocolata si cereale este o combinatie intre batoanele de orez – fara bezea – si traditionalul baton de ciocolata, cu ingrediente sanatoase.

Poti uita de batoanele de cereale clasice. Desi sanatoase, adesea nu prezinta nicio atractie din cauza gustului fad. Vei vedea ca reteta noastra de batoane crocante cu ciocolata si cereale este o desfatare.

In plus, aceste mici prajiturele pot fi pastrate in siguranta in frigider si timp de o saptamana. Asta daca poti rezista tentatiei de a le consuma cat mai curand.

De asemenea, ar trebui sa stii inainte ca topingul de migdale sarate de deasupra este optional, dar ca poti adauga merisoare uscate.

Cum prepari aceste batoane crocante cu ciocolata si cereale

Ingrediente pentru batoane (16 bucati)

1/2 de ceasca de sirop de artar
1/2 de ceasca de sirop de orez brun
1/2 de ceasca de unt de migdale
1/2 de tableta de ciocolata neagra (70% cacao) taiata
2 linguri de ulei de cocos extravirgin
1/4 de lingurita de sare de mare fina
4 cesti de cereale crocante

Ingrediente pentru toping

2 linguri de ulei de cocos extravirgin
1/2 de ceasca de ciocolata cu 70% cacao, razuita
1/4 de ceasca de fulgi de migdale prajite
1/4 de lingurita de sare grunjoasa

Mod de preparare

Batoanele. Aseaza foaie de copt intr-o tava patrata. Intr-o vas metalic cu pereti inalti, amesteca siropul de artar si pe cel de orez brun si da-le in fiert timp de un minut, amestecand continuu cu o spatula sau o lingura de lemn. Ai grija sa nu lasi siropul sa fiarba prea mult!

Indeparteaza vasul de pe foc si adauga untul de arahide, 1/2 de ceasca de ciocolata, 2 linguri de ulei de cocos si 1/4 de lingurita de sare, amestecand pana cand se topeste ciocolata si se obtine o compozitie fina, cremoasa.

Formeaza din cerealele de orez mici bilute pe care sa le asezi pe tava cu hartie de copt. (Mainile umezite te vor ajuta sa faci asta cu mai mare usurinta).

Ganajul. Intr-o alta tigaie curata topeste, la foc mic, restul de ciocolata ramasa cu doua linguri de ulei de cocos, avand grija sa nu “tai”compozitia. Poti adauga apoi amestecul de ciocolata peste batoanele de orez, punand deasupra lor fulgii de migdale si sarea.

Poti lasa batoanele astfel obtinute sa se raceasca la temperatura camerei aproximativ doua ore sau o ora la frigider. Cand s-au intarit, scoate compozitia din tava si incepe sa o tai in aproximativ 16 bucati patrate. Daca doresti forme perfecte, poti indeparta marginile inegale.

Aceste batoane crocante cu ciocolata si cereale pot fi consumate in ziua in care au fost preparare sau pe parcursul unei saptamani, cu amendamentul ca, in timp, cerealele isi vor pierde textura crocanta.

Daca ti-a placut acest articol, da like  paginii noastre de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver