Batoane proteice de casa

Batoanele proteice te ajuta sa iti asiguri necesarul zilnic de proteine, dar pentru asta ai nevoie sa mananci in jur de 2 – 3 batoane pe zi. Problema apare atunci cand cumperi aceste batoane din comert, au un continut ridicat de zahar si sunt destul de scumpe. Eu iti propun sa incerci aceasta reteta de batoane proteice de casa, cu merisoare. 

Te costa mai putin sa le prepari in casa, sunt mult mai sanatoase si nu iti trebuie foarte mult timp sa le prepari. Eu nu ma consider o maestra in bucatarie, dar aceasta reteta este foarte simpla.

Batoane proteice de casa, cu merisoare

Trebuie sa mai precizez ca batoanele din comert contin foarte mule ingrediente care nu sunt sanatoase, un motiv suficient de bun sa incerci aceasta reteta de batoane proteice de casa. Ce mai trebuie sa stii? Nucile si semintele sunt o sursa buna de proteine, aceste batoane sunt perfecte pentru a fi servite la micul dejun, nu contin lactate si nici oua si poti sa inlaturi complet nucile din compozitia lor daca adaugi mai multe seminte de dovleac.

Ingrediente

700 de grame de nuca de cocos rasa

230 de grame de nuci pecan

200 de grame de seminte de susan

200 de grame de seminte de dovleac

200 de grame de seminte de floarea soarelui

200 de grame de seminte de in

200 de grame de merisoare

1 varf de lingurita de sare de mare

230 de grame de miere bruta

200 de grame de unt nesarat

Preparare

Incinge cuptorul la 180 de grade. Pregateste o tava in care pui hartie de copt pe care o ungi cu putin ulei de masline sau ulei de cocos.

Pentru urmatorul pas ai nevoie de o tigaie in care sa pui nuca de cocos, semintele de susan, semintele de dovleac si semintele de floarea soarelui. Prepara-le la foc mediu, amestecand din 5 in 5 minute pana cand sunt suficient de prajite. Scoate-le din tigaie si pune-le intr-un bol, dupa care adauga semintele de in, merisoarele si sarea de mare.

Adauga mierea si untul nesarat in bol si amesteca ingredientele. Toarna-le in tava si apoi preseaza foarte bine ingredientele (ai grija sa le presezi cat de mult poti, pentru ca altfel exista riscul ca batoanele sa se faramiteze).

Lasa tava la cuptor aproximativ 15 minute, dupa care lasa compozitia la racit. Scoate foaia de copt si taie compozitia in bucati egale (batoanele pe care le obtii pot fi de aceeasi dimensiune ca cele din comert).

Acum, ca ai invatat sa iti prepari singura batoanele proteice, iti propun sa incerci si aceasta reteta de sufleu de capsuni. Este o bunatate!

Foto: Guliver