Analiza: cum e bautura care inlocuieste toate mesele

Un nou curent nutritional prinde radacini peste Ocean si a „contaminat” si o parte din metropolele europene: limitarea consumului de mancare solida si inlocuirea lui cu cocktailuri nutritionale, care sintetizeaza compusii alimentari de care corpul are nevoie.

Daca uneori gatitul devine o povara sau daca pur si simplu nu ai timp pentru o masa clasica, una dintre variante este bautura care iti poate inlocui orice masa a zilei sau chiar pe toate cele trei mese principale, spun adeptii acestui nou curent. Editorii de la purewow.com au testat o astfel de bautura si ne spun concluziile experimentului lor.

“Radiografia” bauturii-minune

Ce este? Vorbim despre o bautura care contine aproape 40 de prafuri si substante, formata dintr-o pudra si ulei de masline. Cu un pret aproximativ de 2 dolari, promite numeroase avantaje: timp economisit, mai putine griji, costuri reduse la apa, curent si gaze.O astfel de bautura numara 500 de calorii si o poti bea de cate ori vrei pe zi, pana la trei portii, inlocuind chiar toate mesele!

Ce gust are? Descrierile celor care au incercat-o aseamana pudra cu gustul aluatului de clatite, in vreme ce unii considera ca are o aroma fada, nu tocmai atractiva.

Cum a aparut? Bautura care inlocuieste toate mesele are o poveste atipica: inventatorul ei, Rob Rhinehart a creat-o la 22 de ani, fiind nemultumit de faptul ca avea foarte mult de munca si bani prea putini.

Este eficienta sau nu? Daca dam crezare spuselor inventatorului, se poate trai cel putin doi ani inlocuind mancarea cu bauturile obtinute din pudra.

Ce efect are asupra corpului? Ei bine, cei care au folosit-o sustin ca s-au simtit energizati, insa exista si un aspect mai putin placut: in primele zile pot exista senzatii de balonare.

Ce spun doctorii? Aici sunt controverse, avand in vedere ca organismul uman are nevoie de fitochimicale, care se gasesc in plante, iar pudra nu le ofera. Avand in vedere insa ca nu exista o analiza amanuntita a produsului, medicii sunt sceptici si nu au o pozitie clara, unanima in ceea ce il priveste.

Concluzie? S-ar putea ca uneori sa-ti para o solutie buna, din lipsa de timp sau idei. Totusi, editorii de la purewow.com nu s-au lasat prea impresionati de bautura care inlocuieste toate mesele si au ramas fideli mancarurilor clasice!