Daca ai un stil de viata vegan nu inseamna ca trebuie sa renunti la anumite placeri culinare despre care s-ar crede ca le pot avea doar cei care consuma carne. Burgerul este una dintre ele. Exista insa si varianta de burger vegetal, poate mai gustos decat originalul si, cu siguranta, mai sanatos.

Poti prepara burger vegetal oricand, reteta este foarte simpla si rapida. Aceasta reteta este conceputa cu proteine vegetale care pot fi gasite in diferite magazine cu produse naturiste, sub forma de pudra proteica! Acesti burgeri isi iau gustul si aroma de carne din dulse – alge marine de culoare rosu  purpuriu – o bogata sursa de vitamina B si de fier.

Portii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

1 cana de pudra proteica
½ cana de dulse spalat si tocat fin
1 lingura de seminte de in macinate
¼ cana de ketchup facut in casa
4 lingurite de amidon de porumb
1 lingura de mustar cu aroma de hrean
2 linguri de ulei de rapit

Cum prepari un burger vegetal

Intr-un bol mai mare amesteca proteina vegetala si dulse. Adauga o cana de apa fiarta
si amesteca pana se omogenizeaza compozitia pe care, ulterior, o pui deoparte pentru
cinci minute.

Incorporeaza semintele de in macinate in amestecul de proteina vegetala, adauga
ketchupul natural, amidonul de porumb si mustarul.

Incalzeste uleiul de rapita intr-o tigaie neaderenta si, folosind o cana de dimensiuni
medii, taie hamburgerul in felii rotunde pe care, apoi le prajesti intre 3 si 5 minute
pe fiecare parte sau pana cand devin aurii si crocante.

Hamburgerii astfel obtinuti se vor servi cu chifla integrala si frunze de salata, felii de rosii si condimente, dupa gust.

Informatii nutritionale pentru o portie: 277 de calorii, proteine 15g, grasimi: 9,5 g,
dintre care grasimi saturate: 0,5g, carbohidrati: 33g, colesterol: 0 mg, sodiu, 310 mg,
fibre: 7 g, zahar: 7 mg.

Noi iti mai propunem si varianta sanatoasa de hamburger cu tofu.

Foto: Guliver