Burgeri din fasole neagra, reteta lui Jamie Oliver.

Burgeri din fasole neagra? Un deliciu pentru orice pofticios, dar mai ales pentru cei vegetarieni! Reteta lui Jamie Oliver nu e doar sanatoasa, ci si delicioasa!

Acesti burgeri din fasole neagra, vegetali, sunt plini de proteine – substante nutritive care, de obicei, lipsesc din dieta unui vegetarian. Insa, desigur, nu e nevoie sa fii neaparat vegetarian ca sa te bucuri de ei! Mozzarella, ceapa marinata, textura putin crocanta si gustul putin acru fac din acesti burgeri din fasole neagra o reteta perfecta pentru o seara de rasfat. In plus, poti sa-i faci in mai putin de o ora, dupa cum se arata pe site-ul lui Jamie Oliver.

Ingrediente pentru doi burgeri din fasole neagra:

1/2 ceapa rosie

1 lingura otet balsamic

sare de mare

1 ardei iute rosu (chili)

2 cepe verzi

400 de grame fasole neagra (1 conserva)

100 grame pesmet

1 lamaie

ulei de masline extravirgin

1 lingura iaurt

80 grame varza kale

30 grame rucola

1 rosie mare

75 grame mozzarella

2 chifle de burger

Preparare

Pentru a face acesti burgeri din fasole neagra, incepe cu a pregati legumele. Curata ceapa si tai-o rondele. Pune rondelele de ceapa intr-un bol si toarna peste ele otetul balsamic si un praf de sare de mare. Amesteca bine si lasa ceapa la marinat.

Separat, taie pe jumatate ardeiul iute, scoate-i semintele si taie-l fasii subtiri. Taie felii subtiri ceapa verde. Pune-le intr-un bol.

Scurge fasolea neagra de lichidul din conserva si pune-o pe un prosop de hartie, ca sa o scurgi bine de apa. Toarn-o intr-un bol, impreuna cu pesmetul.

Asezoneaza si amesteca fasolea cu pesmetul, zdrobind-o cu o furculita. Imparte amestecul in doua bile, apoi aplatizeaza-le in forma de chiftele.

Intr-un bol mic, amesteca zeama de la o jumatate de lamaie, o lingura de ulei de masline si iaurtul. Asezoneaza dressingul.

Taie fasii varza kale si amestec-o cu rucola, apoi toarna dressingul de iaurt peste salata. Las-o deoparte.

Incinge o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mediu. Cand tigaia este incinsa bine, prajeste cei doi burgeri din fasole neagra, cate 4-5 minute pe fiecare parte, pana se coloreaza.

Feliaza rosia. Taie mozzarella in doua felii generoase. Taie chiflele pe jumatate.

Cand burgerii sunt aproape gata, pune cate o felie de mozzarella pe fiecare. Apoi acopera tigaia cu un capac pentru doua minute, ca sa se inmoaie mozzarella.

Incinge o alta tigaie, fara ulei, ca sa incalzesti jumatatile de chifla. Pune-le in tigaie cu partea taiata in jos, pentru aproximativ doua minute.

Pe fiecare jumatate de chifla (partea de jos) pune cateva felii de rosie, apoi cate un burger de fasole neagra, peste care adaugi ceapa rosie marinata, apoi acoperi cu partea de sus a chiflei. Savureaza preparatul cu salata de kale si rucola.

Un astfel de burger vegetal are 652 de calorii.

FOTO: Guliver

Citeste si: Burger sanatos din quinoa: unda verde la fast-food!