Ce alimente trebuie sa consumi

Obisnuiesti sa alergi ca sa te mentii in forma? Afla ca alimentatia este foarte importanta ca sa-ti atingi scopul asa ca este necesar sa stii ce alimente trebuie sa consumi inainte si dupa ce alergi. Daca vrei sa obtii cele mai bune rezultate, este bine sa tii cont de aceste sfaturi, potrivit self.com.

Alergatul este o metoda eficienta de relaxare a mintii, de ardere a caloriilor si de modelare a corpului. Indiferent in ce sezon te afli, este suficient sa te echipezi corespunzator si sa alergi cel putin 30 de minute in fiecare zi.

Este de preferat sa alergi dimineata, in acest fel vei avea mai multa energie si te vei pregati mental pentru ziua care urmeaza.

Ce alimente trebuie sa consumi inainte si dupa ce alergi

Foarte multe studii arata ca alergatul dimineata pe stomacul gol te ajuta sa arzi mai multe calorii. Cu toate acestea, daca programul tau de alergat este mai mare de 30 de minute, este recomandat sa servesti o gustare inainte. Este recomandat sa consumi carbohidrati sanatosi sau proteine. Daca vrei sa obtii rezultate bune intr-un timp foarte scurt, trebuie sa ai grija si ce alimente consumi dupa ce alergi sau chiar si atunci cand esti in timpul programului de alergat si vrei sa faci o mica pauza pentru a lua o gustare.

Mai mult, este important sa faci cateva exercitii pentru incalzire inainte sa iti incepi programul de alergat, sa ai la tine o sticla de apa si sa alergi in ritmul in care te simti cel mai bine. Nu este cazul sa te fortezi si sa incerci sa iti intreci, din prima, limitele.

Iata, asadar, ce alimente trebuie sa consumi:

Inainte sa alergi

Este important sa consumi carbohidrati sanatosi sau proteine cu 60 sau 90 de minute inainte sa alergi. Cerealele integrale cu lapte de soia sunt o alegere foarte buna la prima ora a diminetii. Poti consuma si cateva nuci daca vrei sa ai mai multa energie.

Atunci cand faci pauza

Daca vrei sa alergi mai mult de 90 de minute, este bine sa consumi o banana sau putina miere atunci cand faci o mica pauza. Aceste alimente te vor ajuta sa iti recapeti energia si iti vei putea continua antrenamentul.

Dupa ce alergi

La cel mult 30 de minute dupa ce ai terminat programul de antrenament este recomandat sa consumi carbohidrati sanatosi sau proteine care sa te ajute sa iti recapeti energia. Poti sa consumi morcovi sau humus. Si bea suficienta apa!

Obisnuiesti sa alergi pe banda la sala? Iata ce greseli te impiedica sa slabesti!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver