Ce gresesti cand faci guacamole? Pai, incepand de la alegerea gresita a unui fruct de avocado, pana la a-i pune prea putina sare, orice poate sa mearga prost!

Aparent, e simplu sa faci guacamole. Amesteci niste avocado cu niste ceapa si putine bucatele de rosii si… gata! Toata lumea pare ca stie sa faca acest sos delicios, bun de mancat cu nachos. Dar nu e deloc asa! Uneori, chiar si cei mai priceputi in ale bucatariei dau gres. Foxnews.com a scris un articol care te ajuta sa afli ce gresesti cand faci guacamole, ca sa nu se mai repete!

Ce gresesti cand faci guacamole

1. Folosesti avocado necopt, prea copt sau copt neuniform

Ce gresesti cand faci guacamole este, in primul rand, faptul ca nu stii sa alegi fructul de avocado. Uneori, ti-e pofta de guacamole, dar nu gasesti avocado bine copt, asa ca faci acest compromis, de a cumpara fructe necoapte. Cel mai bine este sa planifici dinainte cand vrei sa faci guacamole si sa-ti cumperi avocado mai devreme cu cateva zile.
Lasa fructele sa se coaca la tine in bucatarie. Trebuie sa fie putin moi, cat sa poti apasa putin degetul pe fruct si sa lase o urma mica, dar sa nu fie prea moale. De asemenea, nu e bine sa combini in acelasi preparat avocado mai copt cu avocado mai necopt, pentru ca texturile nu se potrivesc.

2. Nu folosesti hass avocado

Hass este o varietate de avocado, cea mai buna pentru guacamole. Are aroma cea mai bogata si mai concentrata, comparativ cu alte soiuri de avocado. Din fericire, se gaseste destul de usor si la noi. E cel de culoare mai inchisa, cu coaja mai aspra.

3. Nu arunci partile cu pete

O pata maronie sau o bucata mai moale din pulpa de avocado poate strica gustul intregului preparat. Acorda atentie felului in care prepari guacamole si nu folosi bucatile care arata rau.

4. Folosesti blenderul

Stii ce gresesti cand faci guacamole? Ca folosesti blenderul sau mixerul vertical! De ce sa murdaresti inca ceva din bucatarie, cand poti sa pasezi avocado cu furculita? Daca pui ingredientele in blender, vei obtine o pasta, in locul texturii cu bucatele pe care sa le simti in gura. Daca ti se pare greu cu furculita, foloseste mojar si pistil!

5. Nu pui destula sare

Cand vine vorba de a asezona un bol cu guacamole, trebuie sa nu te zgarcesti la sare! Pune mai multa decat crezi. Dupa ce pui sare, asteapta cinci minute inainte de a gusta. Doar asa vor avea timp aromele sa se amestece si abia atunci poti decide daca e cazul sa mai pui sau nu.

6. Sari peste sucul de lime sau il inlocuiesti

Orice reteta de guacamole are nevoie de acid, altfel va fi prea grasa. La trei avocado, e recomandat sa pui una-doua linguri de suc de lime. Sucul de lime pastreaza si culoarea verde a pulpei de avocado. E recomandat sa nu inlocuiesti sucul de lime cu cel de lamaie!

7. Pui prea multe ingrediente in guacamole

Exista o multime de retete de guacamole pe internet, dar varianta clasica are doar avocado, ceapa si, eventual, rosii. Nu incarca reteta prea mult, din dorinta de a-i adauga gusturi noi! Foloseste retetele clasice!

FOTO: Guliver

Citeste si: Cum prepari avocado fara a face guacamole. 7 moduri.